A húsz éves fiatalember mögött nagyon nehéz hónapok állnak, azóta mégis, nap mint nap mutatja meg, hogy milyen akaraterő rejlik benne.

Olivért és családját nyár elején érte egy komoly tragédia. Ezt követően őt is alaposan kivizsgálták az orvosok és azt tanácsolták, hogy hagyjon fel az élsporttal. Mindezt úgy, hogy a tehetséges szélsőhátvéd előtt sikeres jövő állt. A legtöbben valószínűleg elfordultak volna a labdarúgástól, de Oli nem ilyen…

A szerencsétlen kimenetelű eseményeket követően Olivér jelezte, hogy szívesen maradna a Zete kötelékében, amit klubunk teljes mellszéleséggel támogatott. Ma már nem játékosként, hanem edzőként és videóelemzőként segíti egyesületünket. „Hegével” a hétközi edzés előtt beszélgettünk, amikor is a világbajnoki ezüstérmes William Gallasszal vezényeltek egyéni edzést a fiatal Zete-labdarúgók számára.

 

Nehéz időszak áll mögötted, hogy érzed most magad?

Nem tagadom, vannak hullámvölgyek. Nemrég sajnos a papámat is elvesztettük, ő már régóta betegeskedett. A rossz eseménysorozatok mellett, örülök annak, hogy a klub ennyire támogat és látja bennem a lehetőséget. Hálás vagyok az egyesületnek és hosszú távon képzelem itt a jövőmet.

Mesélj, kérlek a szerepkörödről a klubnál!

Az NB III-as csapatnál segédedzőként és videóelemzőként támogatom Bozsik József munkáját. Az utánpótlás korosztályok mérkőzéseit is felveszem és elemzem, illetve igyekszem bontogatni a szárnyaimat játékosmegfigyelőként is. Végül, de nem utolsósorban, William Gallasnak is segítek az egyéni edzésekben.

Milyen érzés egy ilyen kaliberű, egykori labdarúgóval együtt dolgozni?

Hatalmas megtiszteltetés és nagyon örülök, hogy ezt a lehetőséget megkaptam. Jó érzés segíteni a kicsiknek és jó, hogy el tudok lesni dolgokat Williamtől és tanulni az edzésmódszereiből.

Mit lehet tanulni tőle?

A tökéletességre való törekvés, a mentalitás és a precízség. Nagy szenvedéllyel teszi a dolgát, ami motiváló erő számomra. Egy karizmatikus egyéniség, aki inspiratívan hat a munkatársakra.

Mik a céljaid a jövőre nézve?

A munka mellett a Pannon Egyetemen tanulok, ott szeretném elvégezni a gazdálkodási és menedzsment szakot, ezt követően pedig továbbtanulni sportmenedzsment mesterszakon. Emellett, szeretnék itt dolgozni és ha lehetőség adódik magasabb szintre lépni a jövőben, a sporton belül.