Három gólt és három pontot szereztünk a ZTE Arénában

Az OTP Bank Liga 27. fordulójának nyitómérkőzén a Budapest Honvéd csapatát fogadtuk.

A kezdeti kiegyenlített percek után hamar megmutatta csapatunk, hogy nyerni szeretne, már az első negyedórán belül több komoly helyzetet is kialakítottunk.

A 12. percben balról Bedi passzolt be laposan, ami Zsórinak kicsit rövid lett, így a második hullámban érkező Spoljaric kísérelt meg egy kapuralövést, a gyönyörűen a bal alsó sarok felé tartó labdát azonban Szappanos bravúrral hárította.

Zsórit a 14. percben jól ugratták ki, be is tudott húzni középre, majd lőtt, Szappanos megint védeni tudott. A 15. perc végén Meshack juttatta magát lövőhelyzetbe, és kicsivel mellé pöccintett.

A szurkolók pulzusát megemelő szituációk után kicsit csökkent a nyomás a vendégcsapat védelmén, a labda viszont továbbra is nálunk volt többet.

A 28. minutumban a Honvéd is megmutatta magát, Nagy Dominik éles szögből próbálkozott, Demjén magabiztosan védett.

A 32. percben Lesjaknak köszönhetően újra ZETE gólak örülhettünk. Gergényi bedobásból Mocsi csúsztatott, majd szélső védőnk fejelt erőteljesen a hoszú oldalra, Szappanosnak nem volt esélye. (1-0)

Az első félidő utolsó másodperceiben az ellenfél 16-osán belülre törő Lesjakot buktatták, a játékvezető pedig tétovázás nélkül büntetőt ítélt. Tajtira várt a feladat, hogy előnyünket még az első játékrészben megduplázza, és bár Szappanos jó irányba vetődött, Tajti tűpontos bombáját nem tudta elérni, így két gólos előnnyel vonulhattunk pihenőre. (2-0)

A második félidőben nem kellett sokáig várni az újabb hazai helyzetre, Tajti szögletét követően a 48. percben Spoljaric lőtte kapura a labdát, és ismét Szappanos mentette meg csapatát a harmadik találattól.

Az 50. percben Lesjakot Bedi ugratta ki gyönyörűen, a kelleténél azonban eggyel többször tolta meg maga előtt a labdát, így a túl éles szögből a kapu mellé gurította azt.

A 60. percben egy újabb Gergényi bedobásból megint Mocsi csúsztatott, ezúttal Sporljaric elé, aki nem sokkal a bal felső fölé bólintott.

Sok lehetőségünk volt, hogy eldöntsük a meccset, félórával a vége előtt azonban a kispestiek kaptak esélyt, hogy visszajöjjenek a játékba. A 61. percben Sankovic tisztázni akart a 16-oson belülről, Nagy Dominik azonban gyorsabb volt, így sajnos őt találta el, ezáltal ellenfelünk is büntetőt rúghatott. Lukic magabiztosan értékesítette a 11-est. (2-1)

A 68. percben Khadiri passzolt Hidinek, aki be is talált a kapunkba, Khadiri azonban már lesen kapta a labdát, így a VAR érvénytelenítette az egyenlítőgólt. Látszott azonban, hogy a vendég egyesület nem adta még fel a mérkőzést.

A hajrá izgalmasnak ígérkezett, a Honvéd veszítenivaló nélkül, mi pedig a három pont megszerzésének reményével vághattunk neki az utolsó perceknek.

A 85. percben egy szögletet követően alakult ki óriási helyzet, Mocsi bombázta a felső kapufára a labdát. A meccs azonban fél perccel később dőlt el, Tajti pöccintette a meginduló Spoljaric elé a játékszert, ő pedig védőjét megelőzve eltekerte azt a hosszúba, beállítva ezzel a végeredményt. (3-1)

Csapatunk végig dominált a mérkőzésen, és teljesen megérdemelten tartotta itthon a 3 pontot.

Nebojsa Vignjevic: Szeretnék gratulálni a Zetének, teljesen megérdemelt volt ez a győzelem számukra, az első perctől lehetett látni rajtuk, hogy nyerni akartak. Részünkről nem volt küzdelem, nem volt futás és nem harcoltunk. A Zete megmutatta, hogy tud fegyelmezett lenni és karaktere van. Ezek olyan erények, amiket mi nem mutattunk meg a mai meccs folyamán. Megérdemeltük, hogy kikapjunk, úgy érzem, hogy néha jobb elveszteni egy meccset, mintsem hitegetni magunkat, mivel nem futottunk, nem harcoltunk és ha ezek a dolgok hiányoznak akkor még amatőr szinten se lehet meccset nyerni, nem, hogy az élvonalban.

Molnár Balázs: Amit mára elterveztünk, azt nagyrészben visszakaptuk. 60 percig kifejezetten jól játszottunk támadásban és védekezésben is. A tizenegyes szituáció úgy érzem, hogy kicsit megzavarta a fejeket, de hála Istennek ebből a 15-20 perces szakaszból ki tudtunk jönni és végén egy gólt rárúgva magabiztos játékkal tudtuk megnyerni a mérkőzést. Pozitívumként értékelem, hogy rengeteg helyzetet tudtunk kialakítani ezen a mérkőzésen, sokat dolgoztunk azon a héten, hogy támadójátékunk fejlődjön.

Összeállítások: 

ZTE FC: Demjén - Lesjak, Serafimov, Mocsi, Gergényi - Sankovic, Tajti (86' Kálnoki-Kis) - Meshack (81' Rebernik), Spoljaric (86' Posztobányi), Bedi - Zsóri (72' Szalay)

Budapest Honvéd: Szappanos - Doka, Lovric, Batik, Petkovic (46' Tamás) - Hidi (77' Jonsson), Petrusenko - Machach (46' Bőle), Zsótér (46' Kadiri), Nagy - Lukic (72' Traore)