1-0-s vereség a Bozsik Arénában

Az OTP Bank Liga 23. fordulójában a Bozsik Arénában léptünk pályára, a Budapest Honvéd csapata ellen. 

A kezdeti percekben a kispesti csapat vette kézbe az irányítást, az első lehetőség is a mi kapunk előtt adódott, a 7. percben Demjén hárította Samperio szabadrúgását. 

Három perccel később Németh Dani próbálkozott, de a kispesti kapus hárította a próbálkozást.

A 21. percben nagy helyzet adódott Németh Dániel előtt, a hazaiak kapusa ifjú csatárúnk elé ütötte a labdát, aki nyolc méterről lőtt a kapura, a labda azonban elszáguldott a kapufa mellett. 

Hét perccel később a kispestiek veszélyeztettek, amikor egy jó beadást követően Lukics lőtt a kapu fölé. 

A 36. percben Németh jutatta a játékszert Huszti elé, aki pár centivel lőtt csak a bal kapufa mellé.

Négy perccel később aztán megszületett a mérkőzés első gólja, amelynek a hazai csapat örülhetett: Lukics ugratta ki szépen Kocsist, aki egy csel után a kapu jobb oldalába jutatta a labdát. (1-0)

Az első félidőben a kispesti csapatnak sikerült kialakítania a mezőnyfölényt, amit szinte végig tartani is tudtak, s gól formájában is megmutatkozott, így 1-0-as eredménnyel zárult az első félidő.

A szünetben egy helyen változtatott vezetőedzőnk az összeállításon: Németh Dániel helyére Eros Grezda érkezett. 

A második félidő első helyzete a hazaiak előtt adódott, Samperio bombázott a kapu fölé. 

Küzdöttünk az egyenlítésért, lendületesebb játékot játszottunk, mint az első játékrészben, azonban veszélyes helyzetet nem sikerült kialakitanunk. 

A 75. percben hálőórünk mutatott be egy bravúros védést, amikor Domingues Husztit fektette, majd lőtt, de Demjén hárítani tudta.

A négy perces hosszabbításban ismét a Honvéd talált a kapunkba, azonban les miatt érvénytelenül, így maradt az 1-0-as végeredmény. 

Jövő héten ismét hazai környezetben játszunk, méghozzá a Ferencváros ellen.

 

Edzői értékelés:

Ricardo Moniz: Gratulálok a Honvédnak a győzelemhez, legutóbb itt nyerni tudtunk, de most fordított eredmény született. Voltak hiányzóink, Sankovicsra sérülés miatt nem számíthattunk, többen pedig betegséggel küszködtek a héten, például Ikoba is. Azt gondolom, hogy egy kiegyenlített mérkőzés volt, a kulcsmomentum a szemszögünkből az volt, amikor a 20. percben kihagytuk a ziccerünket, Kocsis pedig pár perccel később nem hibázott hasonló helyzetben. Utána birtokoltuk a labdát, de nem sikerült annyi helyzetet kialakítani, amennyit szerettünk volna. A presszingre alapuló játékstílus önmagában nem elegendő ilyen kompakt védelemmel szemben, egyéni megvillanások kellenek ahhoz, hogy ezeken találkozókon nyerni tudjunk.   

Összeállítások: 

Budapest Honvéd: Dúzs - Lovric, Prenga, Capan (56' Cirkovic), Tamás - Mitrovic, Gomis, Samperio (90+3' Átrok) - Kocsis (71' Ennin), Lukic (71' Jonsson), Domingues (90+4' Plakushcenko)

ZTE FC: Demjén - Huszti, Mocsi, Csóka, Gergényi - Lesjak, Szendrei - Szalay, Tajti, Meshack (80' Kovács B.)- Németh D. (46' Grezda)