Nem szegődött mellénk a szerencse a budapesti találkozón

Az MTK és a ZTE nyitotta meg az OTP Bank Liga 13. fordulóját péntek este, az Új Hidegkuti Nándor Stadionban. A Zalaegerszeg kezdőcsapatában négy változás is történt az előző fordulóhoz képest.

A mérkőzés első lövése Mance nevéhez fűződött a 7. percben, a horvát támadó mintegy 30 méterről tesztelte a hazai hálóőr éberségét. A próbálkozás a kapu közepe felé tartott, Demjén csak ütni tudta.

A 21. percben az MTK is eljutott az első veszélyes helyzetéig. Antonov a bal szélről indulva két védőn is átcselezte magát, majd beadásából Varju Benedek találta el a keresztlécet.

A következő ziccer is a hazaiak előtt adódott, Bognár lágyan emelet középre, az ívelés Kovács Mátyást találta meg, aki szinte zavartalanul kapu fölé bólintott.

Nem sokkal később Mance kapott indítást a bal oldalon, beadásával a hosszú oldalon érkező Husztit kereste. A hazai védők nem tudtak tisztázni, Huszti kapáslövése azonban mellé szállt.

Az első harminc perc labdabirtoklás tekintetében teljesen kiegyenlített volt. Az MTK leginkább beadásaiból tudott veszélyeztetni, míg mieink több távoli próbálkozással is meglepetést okoztak.

A 43. percben egy szabadrúgás kombinációt követően Evangelu elé került a labda, aki rögtön kapura tette azt. A védelem kapcsolt és időben érkezett a blokk Végh személyében.

Az időjárás ezúttal sem volt kegyesebb a fiúkhoz, a szűnni nem akaró eső ismét nehezítette a játékot. A két csapat még így is eseménydús félidőt produkált és összesen kilencszer jutottak el lövésig, gól nem született. (Félidő 0-0)

Élesebben kezdtünk a szünet után, igazi ziccert azonban nem sikerült kialakítanunk a második játékrész elején. Az iramra továbbra sem lehetett panasz, az 50. percre a hazaiak is több ígéretes támadást jegyezhettek.

A 60. percben Antonov szögletből kanyarította középre a labdát. Beadására Kocsis Gergő Bence érkezett és kiváló ütemmel csúsztatta azt a hosszú sarokba, megszerezve ezzel a vezetést. (1-0)

A gól után feljebb toltuk a védekezést, aminek meglett az eredménye. Rendre hamarabb szereztük vissza a játékszert és többet is birtokoltuk azt.

A 73. percben Huszti beadásából Mance fejelt a kapuba. Káprály Mihály játékvezető azonban hosszas elemzés után érvénytelenítette a találatot, mivel a labda a támadó kezét is érintette az eset során.

Szinte azonnal a szabálytalan találat után Ennin ugratta ki Bognárt a jobb oldalon, aki elsőre a kapusba bombázott, a kipattanót aztán sikerült középre juttatnia. A hazaiaktól többen is érkeztek a lemaradt védelem mögé, a labdát végül Thiam passzolta a bal alsó sarokba. (2-0)

A későbbiekben többször is fejjel veszélyeztettük az MTK kapuját. A legígéretesebb ezek közül Safranov próbálkozása volt a 90. percben, amikor a labda látszólag áthaladt a gólvonalon. A videóbíró ezt a szituációt is megvizsgálta és nem ítélt gólt csapatunk javára.

A hét perces hosszabbításban szétszakadt a pálya és a lendület továbbra sem csökkent. Gólhelyzetet azonban már egyik csapat sem tudott kialakítani, a mérkőzés 2-0-s hazai győzelemmel ért véget.

Nem sikerült javítanunk tehát az MTK elleni örök mérlegen. Az NB I-ben immár a 29 zalaegerszegi siker és a 15 döntetlen mellett, 34. alkalommal diadalmaskodott a budapesti alakulat.

 

ÖSSZEÁLLÍTÁSOK

MTK: 1 DEMJÉN – 21 KOCSIS – 23 THIAM – 3 ANTONOV (92’ VADNAI) – 22 HEJ – 29 MOLNÁR (74’ ENNIN) – 25 KÁDÁR – 2 VARJU (62’ KOSZNOVSZKY) – 16 VÉGH – 20 KOVÁCS (62’ SPALEK) – 10 BOGNÁR

ZTE: 1 DOMBÓ – 17 HUSZTI – 33 SZAFRONOV – 41 EVANGELU – 21 CSÓKA – 18 SZANKOVICS –
6 MIM (46’ MESHACK) – 10 CROIZET – 27 BEDI (80’ VÁRKONYI) – 9 SAJBÁN (65’ SPOLJARIC) – 19 MANCE