Nem kaptunk gólt a Puskás Akadémia elleni bajnokin

Hamar tesztelte kapusunkat a hazai csapat, a 6. percben Komáromi éles jobb szélről érkező beadásába Nagy Zsolt tudott sarokkal beleérni, Dombónak Dávidnak kellett nyújtóznia.

Első szögletünket követően Mim Gergely hosszúról visszafejelt labdájába Nagy Zsolt ért bele nyújtott karral. Hosszas videózás után Erdős József játékvezetőt kihívták megvizsgálni az esetet, aki végül a büntetőpontra mutatott. A tizenegyest házi gólkirályunk, Antonio Mance rendkívül magabiztosan értékesítette a meccs 14. percében. (0-1)

Nem sokkal később Mim Gergely lódult meg a jobb oldalon két ellenfelét is maga mögött hagyva. A kapu felé ívelt, labdáját Mance fejjel készítette le az érkező csapattárs elé, Szolnoki határozott becsúszással szögletre tisztázott. Pár érintésből, nagyszerű játékkal értünk fel a hazaiak tizenhatosához.

Az első játékrészben a Puskás Akadémia nagy nyomást helyezett ránk, a jól megszervezett védelem azonban stabilnak bizonyult. Igazán nagy felcsúti helyzetre a 47. percig kellet várni, amikor egy sarokrúgást követően a hosszú oldalon ketten is érkeztek a megcsúsztatott labdára, beleérni viszont senki sem tudott. A négy perces hosszabbítást követően egy gólos vezetéssel mehettünk pihenőre.

A hazaiaknál csereként beállt Gruber Zsombor rögtön a második félidő elején veszélyeztetett. Egy szép összjátékot követően már Dombó Dávid is verve volt, Szendrei azonban az utolsó pillanatban, a gólvonalra visszaérve mentett.

A találkozó kétharmadához érve a játék képe nem sokat változott. Hornyák Zsolt csapata továbbra is próbálta feltörni a stabil zalaegerszegi védelmet. A Várkonyi, Evangelou, Safronov hármas vezérelte hátsó sor kifogástalanul működött.

A 64. percben egy gyors megindulásból Yohan Croizet ugratta ki a kilencesünket, Antonio Mance megpróbálta eltolni a kaput elhagyó Pécsi Ármin mellett, a kapus azonban még beleért a középre tett labdába, a védelem végül az alapvonal felé tisztázott.

Három perccel később a Puskás Akadémia türelmesen épített támadását végül egy kapura tartó kapáslövéssel fejezte be. Hálóőrünk védéséből szinte azonnal kontrát indítottunk, Mance lefordult védőjéről a félpálya közelében és egészen az ellenfél kapujáig robogott. Visszagurított labdájára Croizet érkezett, a francia támadó ajtó-ablak helyzetben kissé eltörve a játékszert, mellé gurított.

A mérkőzés hajrájában egyre több beadás érkezett a kapunk elé. A 82. percben Stronati bal oldalról érkező ívelésébe Plsek tudott fejjel beleérni, ezúttal azonban a szerencse is velünk volt és a labda a felső lécről pattant a pályán kívülre.

A négy perces hosszabbítás izgalmakkal teli, feszült hangulatban telt. A felcsúti egyesület lendülete továbbra sem apadt, a rendkívül fegyelmezett védelem azonban nem hibázott. A csapatkapitány gólvonalról való mentése végül pontokat ért, kapott gól nélkül sikerült zárnunk a találkozót, ennek köszönhetően pedig a 9. helyre léptünk a tabellán.

Puskás Akadémia – ZTE FC, 0-1.

HAJRÁ, ZETE!

Összeállítások:

PUSKÁS AKADÉMIA FC
91 PÉCSI – 7 KOMÁROMI (76’ SLAGVEER) – 16 NISSILA (46’ GRUBER) – 17 STRONATI – 18 CORBU – 19 FAVOROV (83’ VEKONY) – 21 PULJIC (46’ PLSEK) – 22 SZOLNOKI – 23 MACEIRAS – 25 NAGY – 33 BRANDON (55’ BÉVÁRDI)

ZTE FC
1 DOMBÓ – 5 VÁRKONYI - 6 MIM (94’ CSÓKA) 10 CROIZET (75’ MESHACK) 11 SZENDREI 18 SANKOVIC 19 MANCE 27 BEDI – 32 MEDGYES (46’ KISS) 33 SAFRONOV – 41 EVANGELOU