"Hasznos tagja szeretnék lenni a csapatnak"

Gruber Zsombor a Ferencváros együttesétől érkezett hozzánk egy júniusig tartó kölcsönszerződés keretein belül. A fiatal, korosztályos válogatott támadó először szólalt meg megérkezése óta és elsőként beszélt arról, hogy miért esett Zalaegerszegre a választása.

„Amikor értesültem a kölcsön opcióról nagyszerű lehetőségnek tartottam, hogy Zalaegerszegen játsszak. Szimpatikus a keret, úgy érzem minden adott, hogy jól érezzem magam a klubnál. Remélem, hogy hasznos tagja tudok lenni a csapatnak.”

Zsombor fiatal kora ellenére jó ütemben gyűjti az élvonalbeli játékperceket és már a nemzeti színeket is több alkalommal öltötte magára. Közel ötvenszer lépett már pályára a legfelső ligában és több mint tíz gólból vette ki a részét. Elmondása szerint már most számos emlékezetes pillanatot szerzett és izgatottan várja az első szereplését itt, a Zeténél is.

„A Ferencváros elleni kupameccs, amikor két gólt is tudtam szerezni és a játékommal is elégedett voltam szép emléket hagyott. Remélem tovább tudom gyarapítani az élményeket itt Zalaegerszegen is. Izgatott vagyok, hiszen egy új csapat mindig új kihívásokat jelent. Minél hamarabb szeretnék beilleszkedni és csak úgy, mint a többiek, harcolni fogok a bent maradásért.”         

Újdonsült játékosunknak korábban alkalma volt a Basel csapatánál megtapasztalni a svájci utánpótlás liga színvonalát is. Úgy fogalmazott, mentálisan megerősítette az ott töltött időszak.

„Voltak nehezebb pillanatok, hiszen egyedül tartózkodtam kint. Teljesen más hozzáállással és módszerekkel találkoztam. Többek közt rá voltam kényszerülve, hogy angolul beszéljek, de mindenből erőt merítettem és pozitívumként, előnyként tekintek vissza rá. A továbbiakban pedig megpróbálom mindezt kamatoztatni.”

Zsombor szurkolóink számára azt is elárulta, hogy nagyon szereti az angol focit és Jamie Vardy igazi példakép számára.

Köszöntünk a klubnál és sikeres itt tartózkodást kívánunk!