Favorov, Bedi és Szánthó góljaival megszereztük szezonbeli első bajnoki győzelmünket.

Az OTP Bank Liga 4. fordulójában csapatunk az eddig egy győzelmet és két döntetlent elkönyvelő, újoncként is stílusos futballt játszó MTK Budapest otthonába látogatott. Boér Gábor vezetőedző kezdőként adott lehetőséget a jobbhátvéd posztján a héten igazolt Szalai Dánielnek, nem számíthatott viszont az eltiltott Lesjakra, valamint a sérült Tajtira, Szépére és Kunra.

Az első félidőben nem alakult ki sok helyzet, a mezőnyben hol az egyik, hol a másik csapat került kisebb fölénybe. A 42. percben aztán egy remek támadás végén megszereztük a vezetést: Könyves ugratta ki a bal oldalon Gergényit, aki pontosan adott középre, ahol az érkező Favorov a kapuba továbbította a labdát, megszerezve első NB I-es gólját ZTE-mezben (0-1)!

A szünetre így előnnyel mehettünk, majd a második játékrészt is aktívan kezdtük, az 53. percben Zivko lövésénél kevésen múlott, hogy a jobb felső sarok mellett zúgott el a labda. Nem hagytuk, hogy az MTK egyenlítési lehetőségeket dolgozzon ki, sőt, megszereztük a második gólunkat is a 75. minutumban: a csereként beállt Tanasin adott be jobbról, a hosszún érkező Bedi pedig értékesítette a ziccert (0-2)!

Babati két nagy helyzeténél bravúrral védett a hazaiak kapusa, Szánthó ziccerénél azonban már ő is tehetetlennek bizonyult: fiatal játékosunk Baki kicselezése után pontosan lőtt a bal alsóba, beállítva a 0-3-as végeredményt.

Csapatunk magabiztos játékkal és jó helyzetkihasználással háromgólos győzelmet aratott az MTK Budapest otthonában, ami a ZTE szezonbeli, valamint Boér Gábor edzői pályafutásának első győzelmét jelentette az NB I-ben. Köszönjük szurkolóinknak, hogy nagy létszámban és végig a csapatot buzdítva támogatták a fiúkat.

Folytatás jövő szombaton 15 órától a MOL Magyar Kupában a Mezőkeresztes otthonában, majd szeptember 26-án a DVTK elleni hazai bajnokin.

 MTK Budapest – ZTE FC 0-3 (0-1)
MTK Budapest: Mijatovic – Balázs (Prosser, 80.), Baki, Nagy Zs., Herrera (Barna, 62.) – Cseke, Mezei, Katona – Gera (Milovski, 67.), Bíró, Schön
ZTE FC: Demjén – Szalai (Tanasin, 62.), Zivko, Bobál, Gergényi – Favorov, Sankovic, Bedi – Könyves (Koszta, 78.), Vass (Szánthó, 68.), Babati
Gólszerzők: Favorov (42.), Bedi (75.), Szánthó (88.)
Sárga lap: Cseke (31.), Mezei (58.) ill. Gergényi (4.), Bedi (49.), Favorov (67.)
Piros lap: -

(fotó: Horváth Krisztián)