Győzelem a Gyirmót otthonában

Az OTP Bank Liga 21. fordulójában, szombat délután a Gyirmót csapata ellen léptünk pályára. 

Csapatunk erősebben kezdte meg az összecsapást, már az ellenfél térfelén igyekeztünk folyamatosan megszerezni a labdát, ennek eredményeképp mi domináltunk az első percekben.

10 perc elteltével rövid ideig kiegyenlítettebbé vált a játék képe, de hamar visszaszereztük a kontrollt:  a 18. percben Tajti rövid időn belül a második szögletét rúghatta, melyet Koszta juttatott a hazaiak hálójába, megszerezve ezzel csapatunknak a vezetést, és a szezonbeli 10. NB I-es gólját. (0-1)

A gól után nem változtattunk a hozzáállásunkon, továbbra is igyekeztünk az ellenfél térfelén tartani a labdát. A 28. percben sikerült is egy komolyabb helyzetet kialakítani, Lesjak ívelt a győriek kapuja elé, a labda viszont a középen várakozóknak nem érkezett túl jól, így elsőre nem sikerült ellőni, a második hullámban Bedi viszont el tudta vállalni, próbálkozása azonban a hazaiak kapusa kezében hunyt el.

Fél óra elteltével a Gyirmót is elkezdett nagyobb hangsúlyt fektetni a támadójátékára, több dolga akadt védőinknek, mint a félidő elsőfelében, komoly fenyegetést azonban nem jelentettek a kapunkra.

A 42. percben sikerült veszélyesebb helyzetet kialakítaniuk a hazaiaknak, Hasani beívelését Varga fejelte kapura: Demjén védése akadályozta meg az egyenlítést.

A félidő utolsó másodperceiben még Lesjak került lövőhelyzetbe, Rusák azonban védeni tudott, így maradt az egy gólos előny a szünetre.

A második félidőre mindkét csapat nagy lendülettel jött ki, kellemetlenebb pillanatokat azonban mi okoztunk először ellenfelünk számára. Az 57. percben Lesjak passzolt be Halilovicnak, Major mentett szögletre óriásit.

Halilovic helyzete után eseménytelenebbé vált a találkozó, csapatunk sem került közelebb a duplázáshoz, ahogy a Gyirmót sem az egyenlítéshez.

Az utolsó negyedórában hiába tudott kicsivel több támadást vezetni a hazai alakulat, kapuralövésig nem sikerült eljutniuk, ahogyan nekünk sem sikerült már komolyabb helyzetet kialakítanunk, így aztán a hajrában sem ugrálhatott a vérnyomásunk az izgalmaktól.

Összességében csapatunk a mérkőzés egészén kontrollálni tudta a játékot, nem engedtük kibontakozni a hazaiak támadásait, így megérdemelten hoztuk el a három pontot a győriek otthonából.

A jövő heti, 22. fordulóban a Kisvárda csapatát várjuk majd a hazai pályánkra, a jegyek már elérhetők ITT, gyertek és szurkoljatok velünk! 

Edzői értékelés: 

Waltner Róbert: Nagyon fontos, hatpontos mérkőzés volt. Az év első négy fordulójában háromszor idegenben játszottunk és sikerült két meccsen is nyernünk. Azt is hozzá kell tenni, hogy ma a tavasszal legjobb formában lévő együttest sikerült megverni, hisz a Gyirmót mindhárom idei mérkőzését megnyerte. Egy stabil csapat ellen játszottunk, nem könnyű itt nyerni, úgyhogy büszke vagyok a játékosokra.

Összeállítások: 

Gyirmót FC Győr: Rusák - Major (72' Szegi), Csörgő, Hajdú, Zeke - Klimovich (72' Herjeczki), Vass, Nagy - Hasani, Varga (56' Medgyes), Cvetanoski (56' Simon)

ZTE FC: Demjén - Lesjak, Serafimov, Kálnoki - Kis, Bedi - Sankovic, Halilovic - Meshack, Spoljaric (88' Gergényi), Tajti (90+4' Huszti) - Koszta (75' Szalay)