Az idény első gólja három pontot ért

Csapatunk a Honvéd együttesével karöltve nyitotta meg az OTP Bank Liga 2022/2023-as szezonját. 

Már az ötödik percben sikerült helyzetet kialakítanunk, egy nagy bedobásból Bedi csúsztatott és a játékszer nem sokkal szállt el a kapu mellett. 

Ezt követően a tizenharmadik percben Németh Dániel passzolt be Tajtinak, aki távolról elvállalta, de óriási kapufát lőtt. 

Tajti helyzetét követően, a huszadik percre fordulva ismét óriási zalai helyzet bontakozott ki: újdonsült tizesünk adott nagyon jó passzt a tizenhatos vonalán labdát kérő Szalaynak, aki kipasszolta Némethnek, akinek lövését a hazai kapus épphogy hárítani tudta. 

A Honvédnak fél óra kellett a nagy helyzet bemutatásához: Zsótér beadását Lukic nem sokkal fejelte mellé, ezzel felrázva a már kissé leült mérkőzést. 

Az első félidő utolsó percei ismét izgalmassá váltak: a legveszélyesebb helyzet Tamás beadásából alakult ki, a hátraérő Bedi és Tajti menteni akart, amiből végül a kapu felé pattant a labda, de hálóőrünk résen volt és fogta. 

Így gól nélküli első félidővel vonultak le a pályáról a csapatok. 

A második játékrész nagy Honvéd helyzettel kezdődött, Jonssonhoz került a labda egy háttul elkövetett hiba után, aminek köszönhetően jó helyzetből bombázhatott, de mellé ment. 

A 47. percben elérkezett a nagy pillanatunk, ugyanis Meshack megszerezte a szezon első gólját: a már Gergényi védjegyévé vált óriási bedobást Bedi csúsztatta a csatárunkhoz, aki határozottan megtartotta a labdát és közelről bebombázta Szappanos kezei között. (0-1)

Kevesebb, mint tíz percre rá közel kerültek a hazaiak az egyenlítéshez: Tamás kapott nagyon jó labdát, amit be is tudott vinni a tizenhatoson belülre, lövését ismét Demjén hárította. 

Négy perccel később kezezés miatt fújták vissza a Honvéd egyenlítő gólját. 

A 65.percben Manzinga adott precíz labdát a frissen beállt Mimnek, aki első labdaérintéséből könnyen gólt szerezhetett volna, ám Szappanos bravúros védése meggátolta ebben. 

Kilenc perccel később Tamáshoz érkezett egy zseniális passz, aki kapásból próbált kiegyenlteni, túlzott lendületével azonban közelről fölé sikerült csak bombázni a labdát. 

A szokatlanul hosszú hétperces hosszabbításban még próbálkozott egyenlíteni a Honvéd, de csapatunk védelmét már nem sikerült áttörniük. 

A színvonalas szezonnyitó mérkőzésről megérdemelten hoztuk el első pontjainkat! 

Szép volt, fiúk! 

Ricardo Moniz: Nagyon boldog vagyok, hiszen még a Fradinál eltötött időszakomból tudom, hogy milyen nehéz a Honvéd otthonában nyerni. A Milan elleni győzelmet követően kétszer olyan nehéz volt a mostani siker, ezért is készültünk erre a mérkőzésre úgy mint egy döntőre. Próbáltunk az elején nyomást helyezni a védőikre a csatárainkkal, de ez nem mindig sikerült. Az igazat megvalva egy 50-50 mérkőzés volt. A második félidőben a változtatásainkkal tudtunk még fizikálisan és sebességben is újítani és több lehetőséget is kialakítottunk. Fiatal csapatunk van és ma egy tradicionális, nagy múltú csapatot sikerült legyőznünk. 

Összeállítások: 

Budapest Honvéd: Szappanos - Jonsson, Szabó (88' Traore), Prenga, Lovic, Tamás - Mitrovic (66' Plakushchenko), Zsótér, Bocskay - Lukic (74' Kocsis), Ennin 

ZTE FC: Demjén - Gergényi, Kálnoki-Kis, Mocsi, Bedi - Meshack, Sankovic, Tajti - Májer (57' Huszti), Németh (45+3' Manzinga), Szalay (64' Mim)