Sokáig vezettünk, de a végén fordítani tudott a Slask

Szlovéniai edzőtáborunk első mérkőzésén a lengyel Slask Wroclaw ellen léptünk pályára.

A kezdeti percekben ismerkedtek egymással a felek, a 15. percig kellett várni az első nagyobb lehetőségre, amikor Demjén védte a bal oldalról leadott lövést.

Két perccel később egy tizenegyes szituáció adódott a Slask kapuja előtt, de a síp néma maradt. Az ellenakcióból megindult a lengyel együttes és pár gyors érintést követően Jastrzembski közelről passzolt a kapuba. (0-1)

Szerencsére nem kellett sokat várni az egyenlítésre. A 32. percben Szalay Szabolcs cselezte magát tisztára és a tizenhatos vonaláról bombázott a kapuba. (1-1)

A rúgott gól után nagyon kezdeményezően játszott együttesünk és egyértelműen a lengyel csapat fölé nőtt. A következő percekben Meshack kétszer is megtornáztatta Szromnikot, előbb 15, majd 25 méterről.

A 38. percben ismét nigériai szélsőnk villant, akit a jobb oldalon csak szabálytalanul tudott megállítani a lengyel védő, a bíró pedig tizenegyest ítélt. Tajti magabiztosan értékesítette a büntetőt. (2-1)

Így tehát egy gólos előnnyel vonultunk a félidőre.

A második játékrészre szinte teljesen friss csapattal álltunk fel, ahogy ez a korábbi felkészülési mérkőzéseknél is történt. A félidő első fele kiegyenlített játékot hozott, inkább távoli lövésekkel operáltunk, előbb Kovács, majd Gergényi révén.

A 77. percben bal oldalról érkezett középre a labda és megtalálta a lengyelek 20 éves játékosát, Samiec-Talart, aki pár méterről lőtt a hálónkba. (2-2)

Öt perccel később egy rossz hátsó passzt követően a wroclawi támadókhoz került a labda, akik értékesítették a kettő az egyes szituációt Gyurjánnal szemben. (2-3)

A kapott gólt követően becsülettel ment csapatunk az egyenlítésért, de nem sikerült kozmetikázni az eredményen. Összességében egy kiegyenlített találkozón szenvedett vereséget csapatunk, következő ellenfelünk pedig az osztrák Hartberg lesz, szombaton.

 

ZTE FC I. félidő: Demjén - Gergényi, Kálnoki-Kis, Mocsi, Bedi - Meshack, Sankovic, Tajti, Májer – Szalai, Németh D.

ZTE FC II. félidő: Gyurján - Mim, Safranov, Csóka, Gergényi – Meshack (85’ Papp Cs.), Tajti (85’ Boros), Kovács, Milovanovikj, Klausz, Manzinga