Kiegyenlített mérkőzésen maradtunk alul

Az OTP Bank Liga 29. fordulójára a kupadöntős tolnai csapat érkezett hozzánk. 

Hamar megszerezte a vezetést a lendületesen kezdő vendégcsapat, a 4. percben Ádám Martin Haraszti ívelését bólintotta be. (0-1) A találat után igyekeztünk helyzeteket kialakítani, de a 10. percben ismét a Paks került közel a gólhoz. Először Haraszti lecsúszott beadását kellett Demjénnek nagyot nyújtózva kipiszkálni, majd Windecker fejese után kellett vetődnie, hogy ne kerüljünk kétgólos hátrányba.

A következő 10 perc főleg a kemény belépőkről és a mieink építkezéséről szólt. Utóbbinak a 20. percben egyenlítés formájában meg is lett az eredménye. Gergényi beadása az ellenfél védőjéről pattant Tajtihoz, aki teljesen üresen bombázott a vendégek kapujába. (1-1)

A továbbiakban folytatódott a derbi, nem kímélték egymást a játékosok, sokszor fújt a játékvezető a sípjába szabálytalanság miatt. 

A 33. percben Tajti előtt adódott a lehetőség, hogy fordítson az álláson. Halilovic ugratta ki szépen, viszont kicsit szélesen, így nyolcasunk élesszögből csak az oldalhálót tudta eltalálni.

Öt perccel később aztán gyönyörű támadást vezettünk, Halilovic cselezett be középre, beadása azonban kipattant, ami így lett jó Meshacknak, aki meglátta a rést, és megszerezte a vezetést csapatunknak. (2-1)

Az első játékrész hátralevő perceire megtartottuk az önbizalmunkat, továbbra is mi alakítottunk ki több és veszélyesebb helyzetet, a hajrában azonban a Paks is megmutatta, hogy nem adta még fel a mérkőzést. A hálóba már egyik csapat sem talált be, így 1 gólos előnnyel várhattuk a folytatást.

A második félidő hasonlóan színvonalasan indult, mindkét csapat lendületes támadásokat vezetett, Halilovic cselei pedig különösen szemkápráztatóak voltak.

Az 54. percben a szünetben becserélt Böde csúsztatta kapumellé Osváth beívelését, közel került a Paks az egyenlítéshez.

Négy percre rá Lesjak próbálkozott egy hirtelen távoli lövéssel, ami nem sokkal szállt mellé.

Ádám Martin aztán két perc alatt megfordította a mérkőzést, az 59. percben Medgyes beadását kanalazta be, (2-2) majd Nagy passzát váltotta gólra. (2-3)

A 64. percben úgy tűnt ismét kiegyenlítettünk, azonban Lesjak kezéről pattant a játékszer az ellenfél kapujába, így maradt az eredmény.

Öt perccel később Tajti szabadrúgását Lesjak fejelte a keresztlécre, ahonnan frissen pályára lépő Spoljaric elé pattant, aki első labdaérintéséből kishíján gólt szerzett, kicsivel szállt csak fölé.

Az utolsó negyedóra kezdetén már látszott, hogy fáradnak a csapatok, szaporodtak a pontatlanságok mindkét oldalon.

A találkozó hajrájában kimerülten, de lelkesen támadtunk a kiegyenlítésért, a 92. percben Grzan lőtt nem sokkal fölé, két perccel később pedig Kálnoki-kis fejelt kicsivel mellé.

Az utolsó másodpercekben Bedi csúsztatta Mocsi feje elé a játékszert, akit az ellefél védője büntető-gyanús mozdulattal gátolt meg a bólintásban, a VAR azonban nem ítélt 11-est.

Ezen a színvonalas, eseménydús és fordulatos mérkőzésen végül a bajnokság gólkirályának triplája döntött, így a Paks vitte el a három pontot.

 

Összeállítások: 

ZTE FC: Demjén - Lesjak, Mocsi, Kálnoki-Kis, Gergényi - Halilovic (70’ Spoljaric), Bedi - Sankovic, Tajti (76’ Grzan), Meshack - Zsóri (46’ Rebernik) 

Paksi FC: Nagy - Kinyi, Gévay, Szabó - Osváth (68’ Kovács N.), Haraszti (46’ Böde), Windecker, Kesztyűs (46’ Balogh B.), Medgyes - Szabó (60’ Nagy R.), Ádám (80’ Sajbán)