Csapatunkból többen futballoztak korábban Kispesten, Bobál Dávid bajnok is volt a Honvéddal.

Az OTP Bank Liga 19. fordulójában szombaton 17 órától a tabella hatodik helyén álló Budapest Honvéd ideiglenes otthonában, az Új Hidegkuti Nándor Stadionban lép pályára csapatunk.

A találkozóra jegyek válthatók online, a meccsjegy.mlsz.hu oldalon keresztül egységes, 1390 forintos áron, valamint a helyszínen a 14 órakor nyitó pénztárakban is, 1690 forintért. A kiemelt besorolásra tekintettel személyes adatok (név, születési hely és idő) megadása szükséges, szurkolói kártya viszont nem kötelező.

Klubunk biztosítja a szurkolók számára a szervezett utazási lehetőséget. Szombaton 12 órai indulással, a ZTE Arénától autós konvojjal utazhatnak szurkolóink Budapestre (két megállást beiktatva) egészen a mérkőzés helyszínéig, az így várható érkezési idő 15:30.

Ha a két együttes örökmérlegét nézzük, a múlt a kispestieknek kedvez: 74 egymás elleni NB I-es bajnokin 22-szer nyertünk, 16-szor született döntetlen és 36-szor nyert ellenfelünk, a gólarány 118:87 a javukra (ez meccsenként átlagosan 2,8 gólt jelent). Idegenben 37 mérkőzésen nyolc döntetlen mellett 22-szer a Honvéd nyert, hétszer pedig a mieink (gólarány 62-27).

A piros-feketék ellen 2012 után lépünk újra pályára idegenben, a legutóbbi kispesti sikerünkig pedig 2009-ig kell visszamenni: akkor Magasföldi József góljával nyertünk 1-0-ra az azóta lebontott Bozsik Stadionban. A mindmáig utolsó Honvéd elleni győzelmünket 2011-ben, hazai pályán értük el, Turkovs és – a jelenleg a kispestieket erősítő – Kamber góljainak köszönhetően 2-1-re nyertünk.

A 2011-es sikerünk összefoglalója:

Az idei bajnokságban október 19-én hazai pályán 1-0-ra maradtunk alul, a több mint 4000 néző előtt rendezett bajnokin Demjén hiába védte ki a vendégek büntetőjét, Lanzafame fejesével a Honvéd elvitte a három pontot (0-1).

Az őszi bajnoki összefoglalója:

A statisztikában hívők számára azonban bizakodásra adhat okot, hogy eddig amikor a Honvéd ideiglenes hazai pályán fogadott minket, sosem távoztunk pont nélkül Budapestről: 1985-ben a Fáy utcában játszott 0-0-t a kép csapat, 2006-ben pedig Csepelen nyertünk. És miért ne okozhatnánk most olyan meglepetést, mint 1972-ben, amikor újoncként legyőztük hazai pályán az akkor már veretes élvonalbeli múlttal rendelkező kispestieket?

Holnapi ellenfelünk rutinos játékosa, Djordje Kamber játszott korábban Zalaegerszegen, a bosnyák-szerb-magyar játékos 93 bajnokin 15 góllal tette le a névjegyét ZTE-mezben. Jelenlegi csapatunkból Szemerédi Norbert, Bobál Dávid, Bobál Gergely és Gergényi Bence is futballozott korábban piros-feketében, Bobál Dávid ráadásul alapembere volt a Honvéd 2017-es, NB I-es bajnokcsapatának is.