Fehér Barnabás és Tajti Mátyás góljaival nyertünk Nagykanizsán

A felkészülésünk első hetét egy edzőmeccsel koronáztuk meg, melyet az FC Nagykanizsa csapata ellen játszottunk, szombat délelőtt, idegenben. Ez volt az első mérkőzés, amit Ricardo Moniz vezetése mellett játszott együttesünk.

Lendületesen indult az első félidő, csapatunk kombinatívan játszott az ellenfél térfelén.

Az első erényes kapura törésünk a 4. percben történt, amikor Mim Gergely indult meg a kapu felé, a hazai hálóőr azonban hárította a lövést. 

Két perccel később ismét egy szép támadást vezettünk, melynek végén Májer Milán próbálta a kapuba juttatni a játékszert. A 11. percben ugyanúgy Májer előtt adódott egy lehetőség, rá két percre pedig újfent Mim Gergely veszélyeztetett.

Ezt követően hosszabb szünet következett a helyzetek terén, a 41. percben Mocsi volt szemfüles és küldte meg a labdát a félpálya közeléből, a lövés nem sokkal ment a kapu mellé. Több helyzetünk is kialakult az első félidőben, de gólra váltani egyiket sem sikerült, azonban csapatunk egyértelműen dominálta az első játékrészt.

A második félidőre szinte teljes sort cseréltünk, hiszen vezetőedzőnk mindenkinek lehetőséget akart adni a mérkőzésen. 

A játékrész első felében kissé megfordult a játék képe, ezúttal a mi térfelünkön tartózkodtunk többet. 

Az 52. percben Bedi indult meg, azonban próbálkozását nem sikerült gólra váltania, rögtön utána pedig a hazai csapat került komolyabb helyzetbe. 

Öt perccel később Németh Dániel tolta a kapu elé a labdát, a játékszer nem sokkal csúszott el mellette, míg a 65. percben Klausz próbálta a hazai kapuba jutattni a labdát, a hálóőr azonban hárította a lövést. 

A 77. percben aztán a kanizsa csapata indult meg, de Gyurján könnyedén hárított.

Három perccel később megszületett az első gól, Németh Dani passzolt Klauszhoz, aki a kapust megkerülve tette Fehér Barni elé a labdát, 78-asunk pedig könnyedén a kapuba pöccintette. (0-1) 

Nem váratott sokat magára a következő vendég gól sem, a 82. percben Tajti küldte meg a labdát a bal szélről, ami a kapuba száguldott. (0-2)

Játékosaink tehát egy győztes meccsel zárták a felkészülés első hetét, a következő edzőmeccsünket pedig szerdán játszuk, a Borac Banja Luka ellen.

 

Szép volt, fiúk! 

 

Összeállítások: 

Első félidő: Demjén - Lesjak, Mocsi, Kálnoki-Kis, Gergényi - Sankovic, Kovács B. - Mim, Szalay, Májer - Yilmaz

Második félidő: Gyurján - Huszti, Safronov, Németh E., Bedi - Szabó B. (70' Tajti), Németh D. - Milovanovikj, Klausz, Meshack - Yilmaz (62' Fehér B.)