A Ferencváros tért haza a három ponttal

Vasárnap délután elérkeztünk az év egyik legjobban várt mérkőzéséhez, amikor a Ferencváros csapata látogatott hozzánk a ZTE Arénába.

A Fradi nem sokat váratott az első gól jogának megszerzésével, ugyanis a 12. másodpercben Zachariassen jutatta kapuba a labdát. (0-1)

A kezdeti hirtelen gól után kicsit leült meccs, a dominancia a Fradinál maradt, de veszélyes helyzetet kialakítaniuk már kevésbé sikerült.A következő kapuralövési kísérletre egészen a 18. percig kellett várni, amikor Laidouni lőtt egyet középre, amit Demjén simán fogott. Egy perccel később Tokmac tört kapura, a lövést hálóőrünk ismét védeni tudta. 

A huszadik perchez közeledve láthatóan felélénkült a Fradi. A 21. percben azonban mi jutottunk szabadrúgáshoz, Tajti beadását Serafimov fejelte kicsivel mellé.

A 26. percben aztán közel került a Fradi a duplázáshoz, Tokmac adta ki a szélre Zachariassennek, aki középre gurította és Demjén közvetlen közelről védeni tudta a felé tartó lövést, majd a kipattanót Zubkov a kapu mellé lőtte.

Rá pár percre a mi első kapura lövésünk is elérkezett, amikor Tajti lőtt az ellenfél kapura, de Dibusz fogta a lövését. 

A 34. percben ismét a vendégek örülhettek, Ryan Mmaee éles szögből lőtte a hosszúra, megszerezve ezzel a zöld-fehér csapat második gólját. (0-2)

Aztán a 45.percben elérkezett a mi időnk is, amikor egy Spoljaric fejesgólnak örülhettünk. A labdát Bedi ívelte gólszerzőnk elé.(1-2)

Így 1-2-es állással vonultak le a csapatok az öltözőkbe.

Nem sokat kellett várni a második játékrész kezdete után és ismét gólt szerzett az ellenfél. A 49. percben a Fradi a bal oldalon lendült támadásba, Ryan Mmaee a második hullámba érkező Botkának gurította le középre, aki a kapuba jutotta a labdát. (1-3)

Alig öt perccel később ismét kapura törtek a zöld-fehérek, Laidouni jutott el lövő helyzetig, de a labda mellé szállt.

Az 54.percben egy Tajti szöglet után úgy látszott, hogy Laidouni kézzel ért a labdához, a saját tizenhatosán belül, azonban se a játékvezető, se a videó-bíró nem látta szabálytalannak az esetet. 

Tízenöt perccel később Bedi adta el a labdát Laidouninak, aki Tokmacot hozta helyzetbe, viszont az utolsó pillanatban Kálnoki-Kis szögletre tisztázott. A 75.percben Grzan tudott a kapura lőni, Dibusz szépen mentett. Csapatunk a kétgólos hátrány ellenére sem adta fel, folyamatos támadásokkal próbáltunk szépíteni.

A 87. percben egy kontrából Bassey passzolta le Laidouninak, aki közelről célzott, de Demjén védte a lövést.

A hátralévő percekben már nem alakult ki izgalmasabb a szituáció, a vendégek végig uralták a meccset, de csapatunknak is voltak szép megmozdulásai, így a címvédő térhetett haza a három ponttal.

 

Edzői értékelés: 

Stanislav Cherchesov: Tudtuk, hogy a riválisunk tegnap pontot veszített és így ma vissza tudtuk szerezni a vezetést a bajnokságban. Nagyrészt kontrolálni tudtuk a meccset, viszont voltak olyan pillanatok, amikor a kontrolt nem sikerült tartani, nyilván ezzel van még mit dolgoznunk. A legfontosabb az, hogy megszereztük ma a három pontot és megy tovább a bajnokság.

Waltner Róbert: Először is, gratulálok a Ferencvárosnak. Szinte el sem kezdődött a mérkőzés és már gólt kaptunk, ami nagyban befolyásolta a mérkőzést. Az első fél órában a Fradi nagy nyomást helyezett ránk, de a játékrész utolsó 15 percében már jobban játszottunk és szereztünk is egy gólt. A második félidőben megint rosszkor kaptunk egy gólt, de ebben a félidőben bátrabban játszottunk, mint az elsőben. Nem mondanám, hogy rosszul játszottunk ma, csak kijött a minőségbeli különbség a két csapat között. Ezen a mérkőzésen látszott, hogy más szintet képvisel a Ferencváros, mi mindent megtettünk a szépítés érdekében, de el kell ismerni, hogy ma jobb volt a vendégcsapat.

 

Összeállítások:

ZTE FC: Demjén - Lesjak, Serafimov, Kálnoki-kis, Gergényi (63' Halilovic)- Sankovic, Spoljaric, Bedi - Koszta (70' Szalay), Tajti - Zimonyi (26’ Grzan)

Ferencvárosi TC: Dibusz - Botka (90' Civic), Mmaee, Blazic, Wingo - Zachariassen (75' Gavric), Vécsei, Laidouni - Nguen - Mmae R. (75' Bassey) , Zubkov (62' Loncar)