Csapatunk 3-0-s sikert aratott az NK Drava Ptuj otthonában

Szlovéniai edzőtáborunk zárásaképp Ptujba utaztunk, ahol a szlovén másodosztályú helyi csapat fogadott minket. Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, csapatunk több helyzetet kialakított, de még egyiket sem sikerült értékesíteni.

A második félidőben nagyon jó mentalitással léptek pályára játékosaink, aminek gyorsan meglett az eredménye, hisz Koszta Márk révén megszereztük a vezetést az 56. percben. A gólt követően két változtatást eszközölt vezetőedzőnk, Halilovic és Milovanovikj is beszállt.

Az előző edzőmérkőzésekkel ellentétben, most a 65. percben hajtottuk végre a sorcserét. A cseréket követően is támadófelfogásban játszottak futballistáink és Szalay Szabolcs gyors duplájának köszönhetően a 88. percben már három gólos volt a különbség. Mindkét gól esetében ki kell emelnünk az előkészítőt, hisz az előbbi gól esetében Tajti Mátyás, míg az utóbbi esetében Beke Péter tökéletes asszisztja kellett a találathoz.

Az utolsó percben a hazaiak még veszélyeztették Demjén Patrik kapuját, de hálóőrünk magabiztosan hárította a helyzetet, így maradt a három gólos különbség.

Folytatás jövő héten a Zete Fiesztán, ahova szeretettel várunk minden szurkolót.

ZTE FC Kezdőcsapat: Demjén – Serafimov, Kálnoki-Kis, Bobál, Gergényi – Bedi, Sankovic – Babati, Koszta, Skribek – Zimonyi

ZTE FC a 65. perctől: Demjén – Meshack, Németh E., Sebestyén, Papp – Tajti, Halilovic – Milovanovikj, Németh D., Szalay – Beke

Gólok: Koszta, Szalay (2)