2-1-es siker a TVS Hartberg ellen

Kedd kora délután játszottuk az idei év első barátságos mérkőzését az osztrák első osztályban játszó Hartberg csapata ellen, Zalaegerszegen. 

Az összecsapást 4x30 perces félidőkre bontották a csapatok, így hosszú megmérettetés várt az együttesekre a hűvös, szeles időben. 

Kezdőcsapat: Demjén - Huszti, Mocsi, Csóka, Bedi - Németh E., Tajti, Szendrei, Gergényi - Szalay, Németh D. 

A mérkőzés kezdeti perceiben csapatunk volt fölényben, többet tartózkodtunk az ellenfél térfelén, több helyzetet dolgoztunk ki

A 10. percben meg is született a mérkőzés első gólja: Bedi Bence beadását Szendrei fejelte a jobb felső sarokba. (1-0)

A gólt követően kiegyenlítettebbnek mutatkozott a játék képe, több kontrát is vezetett az ellenfél csapat, melyeket védőink sikeresen hárítottak.

A 20. percben Németh Erik rúgta a hosszú sarokba, kicsivel ment csupán mellé.

A játékrész végén Tajti Mátyás kisebb bokasérült szerzett, így Sankovic érkezett helyette középpályára.

A második harminc perc elején Csóka Dániel mentett a gólvonalról, jobban indított a Hartberg, de aztán ismét mieink kerültek fölénybe.

A játékrész utolsó helyzete is előttünk adódott: Csóka Dániel szöktette a félpályáról a bal szélen lévő Gergényit, akinek beadására Sankovic érkezett, fejesét a vendég hálóőr azonban hárítani tudta.

Az ezt követő harminc percre teljes sort cseréltünk: Gyurján - Lesjak, Safronov, Kovács, Májer - Sankovic, Denys - Klausz, Meshack, Manzinga - Ikoba 

Az első helyzet a Hartberg csapata előtt adódott, messziről lőttek kapura, ami veszélyesnek tűnt, azonban mellé ment. A játékrész során mindkét csapat vezetett támadásokat, Guyrján Márton több szép védést is bemutatott. 

Az utolsó játékrészre Németh Ervin, Papp Csongor, Boros Zsombor és Gergely Botond érkezett még a pályára, Gyurján, Sankovic, Manzinga és Ikoba helyére.

A 100. percben aztán Boros huszonöt méterről kilőtte a hosszú felsőt. (2-0) 

A mérkőzés véghajrájában az ellenfél megszerezte a szépítő találatát: jobboldali beadásból Kriwak kapura fordult a labdával és szépen helyezte be a kapufa mellé. (2-1)

Győztesen zártuk tehát a év első edzőmérkőzését, folytatás pénteken, a Gyirmót FC Győr ellen.