Győzelem a Fehérvár csapata ellen

Az OTP Bank Liga 21. fordulójában a MOL Fehérvár FC együttesét fogadtuk hazai környezetben.

A szombat délutáni mérkőzés lendületesen indult, már a második percben lehetőség adódott Németh Dániel előtt, azonban lövése kaput tévesztett.

Az ötödik percben megszületett a mérkőzés első találata: Katona Mátyás fejese a lécről pattant a gólvonalra, onnan pedig a hazai kapu jobb sarkába. (0-1)

A 10. percben Szalay lőtte Huszti passzát Kovácsba, majd kilenc perccel később szintén Kovács hárított.

A 21. percben Sankovic indította Németh Danit, aki a jobb sarokba próbálta juttatni a játékszert, a vendég hálóőr azonban szépen hárította a lövést.

Nyolc perccel később Tajti cselezte ki Florest, majd a tizenhatos sarkáról próbált a jobb felsőbe célozni, lövését azonban hárította Kovács.

A 32. percben aztán Csóka Dániel törte meg a jeget, aki Szalay jobboldali beadását fejelte a vendég kapu bal sarkába, megszerezve ezzel első NB I-es találatát. (1-1)

Jobbára domináns játékot játszva sikerült több helyzetet is kialakítanunk az első játékrészben, gólra váltani azonban egyet sikerült, így 1-1-es félidei eredménnyel vonultunk az öltözőbe.

A második félidő kezdeti perceiben mi ragadtuk magunkhoz az első, többszörösen ígéretesnek tűnő helyzet lehetőségét: Mocsi fejelt, aztán Németh Dani kétszer is próbálkozott, ám mindkétszer az előtte álló Larsenbe lőtt, majd a kipattanót Huszti fejelte a bal felső fölé.

Az 55. percben aztán Szalay szabadrúgásból szerzett góljával magunkhoz ragadtuk a vezetést: körülbelül tizennyolc méterről bombázott a bal sarokba. (2-1)

Négy percre rá Németh Dániel előtt adódott lehetőség, aki Tajti laposan érkező passzát próbálta értékesíteni, a játékszer kevéssel ment el a jobb kapufa mellett.

A hátralévő percekben több helyzet is kibontakozott, a Vidi küzdött az egyenlítő találatért, de nem sikerült gólt szerezniük, így a ZTE Arénában maradt a három pont.

Csapatunk azonban nem sok ideje lesz a pihenésre, hiszen hétfőn már útnak is kelnek, hogy kedd este a MOL Magyar Kupában lépjenek pályára, Mezőkövesden.

Szép volt, fiúk!

 

Edzői értékelések:

Toldi Gábor: Jól kezdtük a találkozót, hisz megszereztük a vezetést a negyedik percben. Nem hozta meg a lökést a gól, a Zalaegerszeg a mérkőzés alatt ránk tudta erőltetni az akaratát. Rengeteg hibával játszottunk ma és nem éreztem azt a tüzet a játékosokban, amit a hazai együttes játékosaiban. A második félidő alapján megérdemelt a zalaegerszegi győzelem.

Ricardo Moniz: Gyorsan megszerezte a vezetést a vendégcsapat, de sikerült nyugodtnak maradnunk, ami nagyon fontosnak bizonyult. Nagy változást hozott az a pillanat, amikor Szendrei és Tajti pozícióját megcseréltük, innentől átvettük a mérkőzés irányítását. Nagyon jól működött a presszingünk, Tajti pedig jól játszott hamis tízesként. Szalay a szezon eleje óta nap mint nap gyakorolja a szabadrúgásokat, örülök, hogy ez ma kifizetődött, fantasztikus gól volt. Érzelmekkel dús heten vagyunk túl, ezt a győzelmet Lendvai Miklós emlékének ajánljuk, aki sokat tett a klubért. Értékes sikert arattunk ma és az a célunk, hogy a keddi kupamérkőzésen is továbbjussunk.

Összeállítások:

ZTE FC: Demjén – Huszti (76’ Lesjak), Mocsi, Csóka, Gergényi – Sankovic, Tajti, Szendrei – Szalay, Németh D. (72’ Ikoba), Meshack (72’ Mim)

MOL Fehérvár FC: Kovács – Nego, Larsen, Csongvai, Heister – Flores, Houri (63’ Christensen) – Katona, Pető (56’ Szabó L.), Schön - Kodro