Fehér Barnabás triplázott, mellette Beke és Szántó is betalált

Vasárnap 11 órakor a sok ZTE nevelésű játékossal felálló Andráshida volt második csapatunk vendége. Ellenfelünkön érezni lehetett, hogy komoly bizonyítási vággyal lépnek pályára, lendületesen, bátran futballoztak, azonban minket sem kellett félteni. 

Az első negyedóra után egyre többet forogtak veszélyben a kapuk és egy pontrúgás után Tajti ívelt középre, Fehér Barni érkezett a röviden és szépen csúsztatott a hosszú sarokba. 1-0!

A következő lehetőség a vendégek előtt adódott, Szabó Martin lőtt jobb oldalról, Köcse lábbal hárított, majd pár perccel később Szinay tört kapura két kontra végén, de kapusunk a múlt hét után ismét remekül védett és nem tudtak bevenni a kapuját!

Közben mi sem tétlenkedtünk, Beke kétszer, Fehér és Milovanovikj egyszer-egyszer került helyzetbe, de nem változott az eredmény. Aztán a 36. percben Tajti indult el közepén, remekül játszotta meg Bekét, aki megverte Dömötörfyt és a hosszún érkező Fehér Barni elé talált, aki közelről nem hibázott. 2-0!

Biztos előnyünk tudatában magabiztosan birtokoltuk a labdát, a félidő végén egy szöglet után Dóczi bólintott éppenhogy mellé, így félidőben két gólos előnyben vártuk a folytatást.

A második félidő rögtön három hazai helyzettel indult, de egyikből sem tudtunk betalálni, az Andráshida pedig érezte, hogy még nincs veszve minden. Veszélyesen futballoztak és kellett a védelem határozottsága, hogy kapott gól nélkül elhozzuk ezt az időszakot.

Az 57-dik percben már a sokadik ígéretes akciónkat végül pontosan játszottuk végig, Tajti ugratta ki Bekét, aki a kapussal találta magát szemben és higgadtan gurított a hosszú sarokba. 3-0!

Innentől érezni lehetett, hogy tovább nő a csapat magabiztossága és ugyan a vendégek mindent megtettek egy szépítő gólért, nem sikerült nekik és mivel egyre jobban kinyíltak hátul, előttünk adódtak helyzetek.

Két gyors góllal növeltük előnyünket az utolsó 15 percben, először egy letámadás után a vendégek egyik játékosa eladta a labdát éppen Szántónak, aki kilépett közepén és a hosszú sarokba lőtt Czirjék mellett. 4-0!

Egy perccel később aztán Milovanovikj tört be a jobb oldalon, meg forgatta Karóczkait és a hosszú kapufánál érkező Fehér Barnit játszotta meg, aki így megszerezte a harmadik gólját. 5-0!

Az utolsó tíz percben Bozsik József egy újabb 2004-es születésű játékosnak adta meg a lehetőséget a debütálására. Kovács Rómeó érkezett Fehér helyére és agilis játékával hálálta meg a bizalmat. Az eredmény már nem változott, magabiztos győzelmet arattunk és ezzel feljött második csapatunk a tabella 13. helyére. Folytatás jövő héten Kaposváron! Hajrá, ZETE!

 

Bozsik József - Az eredmény csalóka, ugyan a végén nagyarányú győzelmet arattunk, de egyáltalán nem adta magát könnyen az Andráshida. A harmadik gólig benne volt a játékban, hogy talál egy gólt ellenfelünk és újra nyílt lesz a találkozó, de stabilan védekeztünk és le tudtuk zárni a mérkőzést. Nemcsak az öt rúgott gólnál örülök, hanem annak is, hogy két mérkőzést hoztunk le egymás után kapott gól nélkül! Gratulálok a csapatnak!

ZTE FC II - Andráshida SC 5-0 (2-0)

Gl.: Fehér B.(3), Beke, Szántó

Köcse - Jóna B., Bekő, Sebestyén, Papp Cs. - Dóczi (Nimaga) - Milovanovikj, Őr M. (Kozma), Tajti (Szántó), Beke (Szökrönyös Z.) - Fehér B. (Kovács R.)