Összefoglaló: FC Nagykanizsa-ZTE FC II 0-2 (0-1) Gl.: Beke, Fehér B.

Második csapatunk igazi rangadóval indította a szezont. A hazai FC Nagykanizsa, az előző bajnokság negyedik helyezettje jópár rutinos játékossal erősített az átigazolási időszakban. Többek között Kovalovszki, Kószás es Nikic érkezett, akik mindhárman megjárták a másodosztály küzdelmeit is.

Ennek fényében nehéz mérkőzésre számíthattunk, és ez be is bizonyosodott.

Lassan lendültek játékba a csapatok, főként a mezőnyjáték dominált és több látványos párharcot is láthatott a közönség. A 15. percben a Nagykanizsa veszélyeztetett először, egy jobb oldali beadás után támadójuk kevéssel, de lemaradt a hosszúra érkező labdáról, így már nem tudta azt a kapu fele továbbítani.

Fokozatosan ragadtuk magunkhoz a kezdeményezést és egy szép bal oldali akció után Szökrönyös cselezett befelé, majd játszotta meg a másik oldalon érkező Tanasint. Jobb hátvédünk higgadtan tálalt Beke elé, aki nem hibázott! (0-1)

Kószásék pontrúgások után veszélyeztettek a félidő vége előtt, de Köcse előtt stabil lábakon állt védelmünk.

A második játékrészben több kockázatot vállalt a hazai csapat, így nagyobb területek nyíltak előttünk. Előbb Szökrönyös tornáztatta meg a nagykanizsai hálóőrt, pár perccel később pedig Beke lépett ki és találta el a kapufát. 

A félidő közepén aztán jöttek a cserék, Szántót Megyesi váltotta, majd Szökrönyös és Papp László helyett a 2004-es és 2005-ös válogatottjaink Csóka, illetve Papp Csongor érkeztek. Újoncaink friss lendületet tudtak hozni játékunkba, de a mérkőzést az utánuk pályára lépő Fehér Barnabás zárta le.

A 80. percben egy középpályán megszerzett labda után Megyesi ugratta ki jó ütemben ifjú támadónkat, aki bevezette az utolsó védő és a kapus közé a labdát, majd elfektette a hálóőrt és higgadtan a kapuba helyezett! (0-2)

Az utolsó tíz percben az eredmény már nem változott, óriási bravúrgyőzelemmel kezdte a szezont csapatunk, ráadásul egy igazi megyei rangadón!

Folytatás másfél hét múlva szerdán, a MOL Fehérvár második csapata ellen! Szép volt fiúk! Hajrá, ZTE!

 

Edzői értékelés

Bozsik József: Megyei rangadóhoz méltó játékot mutatott mindkét együttes. Sok párharc jellemezte a mérkőzést, amiben kiválóan helytálltunk és ahogy telt az idő, úgy lettünk a kapura is egyre veszélyesebbek. Két szép gólt szereztünk és nagyon fegyelmezetten, agresszíven védekeztünk. Gratulálok a srácoknak! Óriási dolog, hogy az előző szezon negyedik helyezettje ellen megszereztük a három pontot!

 

Összeállításunk: Köcse - Tanasin, Németh E., Dóczi, Jóna B. - Őr M. - Papp L. (Papp Cs.), Szántó (Megyesi), Kun B., Szökrönyös Z. (Csóka D.) - Beke (Fehér B.)