A 87. percben szerzett góllal sikerült megnyerni a mérkőzést a Dinamo Bukarest ellen

Felnőtt férfi labdarúgócsapatunk vasárnap este a Dinamo Bukarest ellen játszotta második felkészülési találkozóját. A nagy múltú román együttes egy hónappal ezelőtt ünnepelhette feljutását a román első osztály küzdelmeibe és hozzánk hasonlóan, ők is Szlovéniában készültek az elmúlt napokban.

A mérkőzés első nagyobb helyzete Tajti előtt adódott, aki a tizenötödik percben bombázott a kapu fölé.

Kilenc perccel később Safronov került helyzetbe egy szögletet követően.

A játékrész második felében Szalay percei következtek, támadónk a 33. és a 42. percben is veszélyeztette a román kaput, de egyikből sem született gól.

A második félidő első nagy lehetősége is fiatal csatárunk nevéhez fűződik, azonban Szalay lövését a 62. percben szögletre tornázták.

Három perccel később egy gyors kontrát követően Meshack előtt adódott lehetőség, ám kimaradt a helyzet.

Végig fölénybe futballozott együttesünk, a bukaresti csapat ritkán jutott el a kapunkig, veszélyesebb helyzetük pedig nem is volt a mérkőzés során.

A 80. percben Kovács ugrott ki jó ütemben, de lövését szögletre blokkolták. A sarokrúgásból Mocsi veszélyeztetett, de középhátvédünk kapáslövése a kapu mellé szállt.

A 87. percben megtört a jég, és sokadik próbálkozásunkat már siker koronázta. Németh Dániel remekül hozta helyzetbe Milovanovikjot, aki nem teketóriázott és tizenhat méterről kilőtte a bal felső sarkot. (1-0)

Így tehát sikerrel vettük a nyári felkészülés második edzőmérkőzését, játékosaink legközelebb július 6-án lépnek pályára, a Gyirmót FC Győr otthonában.

 

ZTE FC: Senkó (45’ Kiss) – Huszti (85’ Csóka Do.), Mocsi, Safronov (60’ Csóka Dá.), Gergényi (45’ Bedi) – Szalay (70’ Klausz), Szendrei (45’ Soltész), Sankovic (60’ Kovács), Meshack (70’ Milovanovikj) – Tajti (60’ Mim) – Sajbán (45’ Németh D.)