Meshack gólja döntött

A válogatott szünetet megelőzően még egy megmérettetés várt csapatunkra a ZTE Arénában, amikor a Ferencváros csapata érkezett hozzánk az OTP Bank Liga 24. fordulójában.

A vasárnap esti mérkőzés lendületesen indult, mindkét csapat feszített tempót diktált.

A mérkőzés 7. percében a Ferencváros előtt adódott lehetőség, Sagal lőtt, de hálóőrünk védeni tudott, majd hat percre rá Knoester fejese ment fölé.

A 21. percben Grezda került lövőhelyzetbe, aki az Ikobától kapott labdát a kapu fölé bombázta.

Tíz perccel később ismét Ikoba készített elő, középről emelte a játékszert Szalaynak, akinek lövését blokkolta a zöld-fehér védelem.

Hat perccel később Ikoba indult meg az ellenfél kapuja felé, egy vendég hiba miatt, azonban nem sikerült Dibusz mögé juttatnia a labdát.

A félidő hosszabbításában megszületett a mérkőzés első találata, Kovács adott pontos keresztlabdát Meshacknak, aki kicselezte a védőjét és a hosszú felsőbe lőtt, Dibusz pedig nem tudta hárítani a lövést. (1-0)

Kiegyenlített első félidőt követően, egy gólos előnnyel vonulhattunk az öltözőbe. 

Az 53. percben Eros Grezda lesérült, helyére Mim Gergely érkezett.

Két percre rá Ikoba fejelt, de nem jelentett veszélyt Dibusz kapujára.

A 63. percben Kovács Barni lövése száguldott el a hosszú felső mellett.

Öt perccel később Szalay szabadrúgására Lesjak érkezett, de szögletre blokkolták a védők.

A 74. percben egy zöld-fehér lesgól született, Zachariassen gurította a játékszert a kapuba.

Tíz percre rá Demjén védett bravúrosat: Zachariassen lövését Frederiksen csúsztatta meg, hálóőrünk pedig a léc alól ütötte ki a labdát.

Az elkövetkező percekben továbbra is küzdött a Fradi a szépítő találatátért, ami végül nem született meg, így a ZTE Arénában maradt az értékes három pont! A következő tétmeccset április 1-én játsza csapatunk az Újpest otthonában, előtte pedig egy edzőmérkőzés vár Ricardo Moniz legénységére, március 25-én, a Topolya ellen

 

Szép volt, fiúk! 

 

Edzői értékelések: 

Stanislav Cherchesov: Tudtuk, hogy Zalaegerszegen nem játszunk könnyű mérkőzéseket és azt is tudtuk, hogy milyen stílusban fog játszani a hazai csapat. Az első félidő végén magunkra húztuk az ellenfelet és rossz pillanatban kaptuk a gólt, a második félidőben pedig nem sikerült fordítani az eredményen. Az elmúlt hetekben úgy gondolom, hogy a szerencse sincs mellettünk.

Ricardo Moniz: Azt gondolom, hogy megérdemelt sikert arattunk. Habár az előző mérkőzések nem alakultak jól, ez egy fontos győzelem volt. Sok volt a hiányzónk és kérdéses volt, hogy miként játszanak azok a játékosok, akik pótolják őket, de mindenki megoldotta a feladatát. A presszingelő játékstílusunknak és a kemény munkának köszönhetően nagy sikert arattunk úgy, hogy nem mi voltunk a mérkőzés esélyesei. Meshack fantasztikus gólt lőtt, a csapat pedig keményen dolgozott azért, hogy ha elveszítjük a labdát, akkor gyorsan vissza tudjuk szerezni és jók működtek az átmeneteink is. Köszönjük a támogatást a szurkolóinknak is, akik hazai pályán hozzásegítettek minket a győzelemhez.

 

Összeállítások:

ZTE FC: Demjén – Lesjak, Kálnoki-Kis, Csóka – Safronov, Kovács B., Tajti, Meshack – Szalay (90+4’ Németh D.), Ikoba, Grezda (53’ Mim)

Ferencvárosi TC: Dibusz – Civic (70’ Mercier), Knoester, Abena, Botka – Boudjemaa (65’ Gojak) – Esiti, Zachariassen, Sagal ( 51’ Marquinhos)- Frederiksen