Utolsó téli edzőmérkőzésünkön hazai pályán győztük le horvát ellenfelünket.

Csapatunk a jövő szombati, DVTK elleni bajnoki folytatás előtti utolsó felkészülési mérkőzésén a horvát élvonalban hetedik helyen álló Slaven Belupót fogadta a ZTE Arénában. Együttesünkből betegség miatt hiányzott Kocsis Gergő, bemutatkozott viszont a pénteken szerződtetett ciprusi Fanos Katelaris, valamint először lépett pályára hazai környezetben Eric McWoods és Stjepan Ostrek.

A kezdéstől magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést, és már az első negyedórában megszereztük a vezetést, amikor Stieber egy jó kiugratás után szépen emelte át a labdát a kimozduló vendégkapus felett (1-0). Ezt követően is támadásban maradtunk, mezőnyfölényben voltunk, és további helyzetekig is eljutottunk.

A fordulás után negyedóráig ismét mi voltunk az aktívabbak, majd "feléledtek" a kaproncaiak és egyenlíteniük is sikerült: Mateus fejjel csúsztatott a kapunkba (1-1). Nem maradt azonban döntetlen a mérkőzés, ugyanis egy tizenhatoson belüli lepattanó labdát Babati vett le, majd kipókhálózta a jobb felső sarkot (2-1).

Csapatunk így győzelemmel hangolt az OTP Bank Liga egy hét múlva esedékes folytatására, és a mai meccs az új játákosaink beilleszkedését is jól szolgálta.

(fotók: Horváth Krisztián)

ZTE FC - Slaven Belupo 2-1 (1-0)
ZTE FC: Demjén – Bolla (Gergényi, 46.), Lesjak (Sebestyén, 80.) , Bobál D. (Szépe, 69.), Bedi – Katelaris , Mitrovic (Ostrek, 80.) – Stieber, Bobál G., Radó (Babati,60.) – Ikoba (McWoods, 60.)
Slaven Belupo: Filipović – Božić, Paracki, Mikulić – Bogojević, Glavčić, Bačelić Grgić, Kamber, Goda – Etoundi, Krstanović
2. félidő: Filipović – Međimorec, Zirdum, Radivojević – Vrljičak, Brković, Bigirimana, Liklin, Delić – Lima, Alidema (Havelka, 70.)
Gólszerzők: Stieber (14.), Babati (83.) ill. Mateus (69.)