3-1-es vereség a Paks otthonában

Az OTP Bank Liga 22. fordulójában Paksra utaztunk, ahol a csupán egy ponttal mögöttünk álló tolnai csapattal vettük fel a küzdelmet, így embertpróbáló kilencven percre számíthattunk. Mindkét csapatnak a második mérkőzése volt a héten a szombat délutáni találkozó, hiszen velünk együtt a Paksi FC is játszott a Mol Magyar Kupa negyeddöntőjében, őket azonban búcsúztatta a Puskás Akadémia csapata.

Gyorsan vezetéshez jutott a hazai csapat: a 6. percben Böle adta be Vargának a labdát, aki szépen fejelte azt a hosszúba. (1-0)

A 19. percben ismét Bőle ívelt középre, ezúttal Windecker érkezett jó ütemben és fejjel a kapuba jutatta a játékszert. (2-0)

A félidő első felében a tolnai csapatnak sikerült mezőnyfölényt kialakítania, a mérkőzés leginkább a mi kapunk előtt zajlott. 

A 33. percben aztán sikerült megszereznünk a szépítő találatot, Meshack beívelésére Grezda érkezett, aki közvetlen közelről a hosszúba fejelte labdát. (2-1)

Hét perccel később Huszti előtt adódott lehetőség az egyenlítésre, viszont rosszul találta el a játékszert, amire Simon Barnabás érkezett. 

A 42. percben Németh Dániel vezetett szép támadást, kétszer is kapura lőtt, az első azonban lepattant a paksi védőről, a másodikat pedig fogta a hazai hálóőr. 

Az első játékrész tehát hazai vezetéssel zárult, így egy gólos hátránnyal vonultunk az öltözőbe. 

Három helyen is változtatott vezetőedzőnk a szünetben: Huszti, Lesjak és Szalay helyett a második félidőt Mim, Ikoba és Tajti kezdte meg. 

A második játékrész első két lehetősége Vas Gábor előtt adódott: az 50. percben lövőhelyzetbe került, azonban nem sikerült eltalálnia a labdát, három perccel később pedig a kapufát találta el a lövése. 

A 61. percben előttünk adódott duplán ígéretes lehetőség, először Mim lőtt a paksi játékosokba, majd Sankovic próbálkozott, az ő lövését a kapus fogta. 

Egy perccel később megszületett a harmadik paksi találat, Böde adott be egy labdát balról, Windecker pedig ismét a kapuba fejelt. (3-1) 

Az elkövetkező percekben küzdöttünk az újabb gólért, de egyik támadásunkból sem született találat. 

A 89. percben Demjén védett óriásit, amikor Kinyik fejelt kapura. 

Az OTP Bank Liga 22. fordulójában tehát a Paksi FC-nek sikerült otthon tartania a három pontot. Folytatás egy hét múlva, a Bozsik Arénában.

Edzői értékelés:

Ricardo Moniz: Először is, gratulálok a Paksnak, megérdemelt sikert arattak. Tudtuk, hogy fizikálisan erős csapat, aki a levegőben veszélyes és az lett volna a feladatunk, hogy a paksiak „légierejét” megállítsuk, de nem sikerült, így gyorsan kétgólos hátrányba kerültünk. A második félidő elején közel álltunk ahhoz, hogy Mim révén kiegyenlítsünk, ám kimaradt lehetőség és harmadszor is a levegőben vert meg minket a Paks. Fizikálisan ma fölénk nőttek, talán az is hozzájárult, hogy a harmadik mérkőzésünket játszottuk egy héten belül. Pozítivum volt Eros Grezda játéka, aki jól futballozott az első mérkőzésén. Fájdalmas vereség ez a mai számunkra, mivel fontos találkozó volt.

Összeállítások:

Paksi FC: Simon - Kinyik, Osváth, Kádár - Bőle (64' Szélpál), Windecker (77' Sajbán), Papp, Vas, Szabó - Böde (64' Haraszti), Varga (85' Hahn)

ZTE FC: Demjén - Huszti (46' Mim), Mocsi, Csóka, Gergényi - Lesjak (46' Tajti), Sankovic - Meshack, Grezda (54' Kovács B.) - Németh D. (74' Baloteli), Szalay (46' Ikoba)