Nem rég érkezett hozzánk az ukrán premier ligából Guy Hadida, a kiváló támadó középpályás. Habár a Mezőkövesd elleni mérkőzésen már a keretben volt az izraeli játékos, a debütálása még várat magára. Addig is, íme tíz dolog, amit nem tudtál a Chornomorets Odesa csapatától érkezett játékosról.

MOTIVÁCIÓ

„Nagyon érdekesnek találtam a projektet, amit Sallói Istvánék felvázoltak. Elmagyarázták, hogyan működnek a dolgok a klubnál és milyen céljaik vannak a jövőre nézve. Szimpatikusnak tartottam az irányt, amerre a klub tart. Szeretnék meghatározó játékosa lenni a csapatnak és segíteni, hogy bent maradjunk. A következő szezonban pedig már az lesz a cél, hogy minél előkelőbb helyen végezzünk a tabellán.”

ÚJ KÖRNYEZET

„Egy hete vagyok itt, de már most kimondhatom, hogy nagyon tetszik az ország és a város is. Ukrajnában tartózkodni a jelenlegi helyzet miatt stresszes volt és most ismét nyugodt környezetben élhetünk a feleségemmel. Teljes mértékkel a labdarúgásra fókuszálhatok és mindent megteszek majd, hogy a legjobb formámat hozzam.”

BÜSZKESÉGGEL TÖLT EL

„Több eredményemre is büszkén tekintek vissza. Nyertem bajnokságot Izraelben, csapatkapitányként játszottam, amikor a csapatom feljutott a felsőbb ligába. Pályára léptem az UEFA Európa-ligában, például az olasz bajnokságban jól szereplő Atalanta ellen. A tavalyi szezonban számos mérkőzésre jó teljesítményként tekintek vissza. Kétszer is sikerült megverni a Dinamo Kijevet és jó meccset játszottam a Sahtar Doneck ellen is.”

NEHÉZSÉGEK A MÚLTBÓL

„Úgy gondolom a labdarúgók számára a legnehezebb időszakot mindig egy esetleges sérülés jelentheti. Nem csak a fizikai felépülés nehéz, hanem mentálisan kezelni, hogy nem lehetünk ott a pályán. Még régebben volt egy komolyabb váll sérülésem, ami miatt két hónapot kellett kihagyni. Ezt az időszakot nehéz volt elfogadni, de annál nagyobb szenvedéllyel tértem vissza a pályára.”

ÁLLAMPOLGÁRSÁG

„Izraeli és portugál állampolgár is vagyok, de nincsenek portugál felmenőim. Izraelben nem ritka, hogy az emberek portugál útlevéllel is rendelkeznek, ebben nincs semmi különös.”

KEDVENCEK A KONYHÁRÓL

„A kedvenc ételem az avokádó. Nem rég óta tartózkodom Magyarországon és az egyetlen tradicionális étel, amit kóstoltam az a gulyásleves volt. Rendkívül ízlett és kedvet kaptam több mindent kipróbálni. Hallottam a kürtőskalácsról, amihez még nem volt szerencsém, de már rajta van a listámon.”

 

PÁLYÁN KÍVÜL

„Szabadidőmben a családommal szeretek foglalkozni. Nem csak jó érzés, de fontosnak is tartom, hogy minél több időt töltsek velük. Semmilyen különösebb, extrém hobbinak nem hódolok, nyugodt életet élek.”

FILM VAGY SOROZAT

„Igazából egyiket sem választanám. Amikor a képernyő elé kerülök legtöbbször az NBA meccseket nézem és drukkolok a Washington Wizards csapatában játszó izraeli kosárlabdázónak, Deni Avdijának. Korábban, nagy rajongója voltam Allen Iverson játékának is.”

HANGOLÓDÁS

„Természetesen, mint oly sokan én is szeretem a zenét és szoktam is hallgatni a mérkőzések előtt vagy amikor épp kedvem tartja. Amit én hallgatok sokak számára nem lenne ismerős, mert főképp hazai, izraeli előadók dalaival szoktam hangolódni vagy pihenni.”

EGY MÁSIK ÚT

„Amennyiben nem a labdarúgás felé terelt volna a sors, akkor a kosárlabda iránti rajongásom miatt azt kell mondjam, hogy profi kosaras lennék a legszívesebben. A magasságom sajnos nincs meg hozzá, de szívesen kipróbáltam volna magam.”

Köszönjük a bemutatkozást, Guy és sikeres zalaegerszegi időszakot kívánunk!