A háttérben már hónapok óta zajlik az átigazolási szezonra való felékszülés, amiről hamarosan egy átfogóbb cikket is olvashatnak a szurkolók. A szezon végeztével megkezdődött a játékosok tényleges mozgása és mi örömmel jelentjük be, hogy a Budafoki MTE csapatától érkező Gundel-Takács Bence a következő szezontól ZTE mezben gyarapíthatja élvonalbeli mérkőzéseinek számát. A 26 éves játékos 2+1 éves szerződést kötött klubunkkal.

GUNDEL-TAKÁCS BENCE 1998. április 6-án született, Budapesten. A labdarúgással a helyi Tabán FC csapatában kezdett el megismerkedni, majd tizenhárom évesen átkerült az MTK Budapest egyesületéhez, ahol további három évig pallérozódott.

KÉSŐBB a Puskás Akadémia korosztályos csapatait erősítette, az élvonalban elsőként pedig az Újpest FC adta meg a lehetőséget, az akkor még csak 19 éves játékosnak, hogy bizonyíthasson az első osztályban és a Magyar Kupa mérkőzésein. A 2017/18-as nemzeti kupasorozat negyeddöntőjében szerephez jutott és abban az évben végül a serleget is sikerült elhódítani a liláknak.

FELNŐTT labdarúgó karrierje során először a 2020/21-es szezonban kapott jelentősebb játéklehetőséget az NB II. mezőnyét erősítő ETO FC Győr csapatánál. Ezután pár évvel a Budafoki MTE szárnyai alatt sikerült kiteljesednie az egyébként lábbal is rendkívül pontos hálóőrnek.

A 2022/23-as idényben szerezte meg azokat a tapasztalatokat, amiket a kapusok egy teljes szezon foglalkoztatása alatt élnek át. Bence a 38 megrendezett bajnoki fordulók során 36 alkalommal védte a Budafok kapuját. Akkor a csapat és saját maga lenagyobb sikerének a Magyar Kupában való menetelés tudható be, ahol két mérkőzés kivételével, egészen a döntő lefújásáig állta sarat. A tavalyi finálé emléke természetesen a ZTE szurkolókban is élénken megmaradt.

"Nagyon örülök neki, hogy ideigazolhatok és azon felül, hogy szakmailag egy jó lehetőségnek tartom, emellett egy érzelmi része is van a dolognak, mivel anyai ágon zalai az egész család. Édesanyám Teskándon nőtt fel, kiskoromban én is rengeteg nyarat töltöttem lent, nagyon szép emlékeim vannak róla. Nagypapám ebből adódóan nyilván Egerszeg drukker, úgyhogy remélem ezzel neki is örömet tudok okozni. A terveim között szerepel, hogy minél jobb helyezését érjen el a csapat, ha jól tudom az elmúlt években a hatodik hely fölött nem nagyon járt a klub, ezt nyilván jó lenne megtörni, illetve jó lenne odaérni egy európai kupasorozatba, és hát minél több kapott gól nélküli meccs és győzelem a cél." - nyilatkozta honlapunknak a legújabb ZTE FC játékos 

Üdvözlünk Zalaegerszegen, Bence!