Javában zajlik a téli alapozás és mozgalmas időszak elé néz a csapat, hiszen a januári programot edzőmérkőzések és edzőtábor is színesíti. Ezek kapcsán kérdeztük a vezetőség, szakmai stáb véleményét.

Márton Gábor - Vezetőedző:
„A rövid pihenés után a játékosok már a szünetben elkezdték a munkát. Mindenki becsületesen végrehajtotta a számukra kiszabott feladatokat. Az erőnléti és a technikai edzések felváltva már javában zajlanak és izgatottan várjuk a felkészülési mérkőzéseket.”

Pisont István - Asszisztens edző:

„A legfontosabb, hogy sérülések nélkül, teljes kerettel kezdhettük el az alapozást, aminek nagyon örülünk. Nem áll túl sok idő a rendelkezésünkre, de mindenki a maximumot nyújtja és a hamarosan induló edzőtábor is a segítségünkre lesz abban, hogy formába lendüljünk.”

Szakmai stábunk kiemelt figyelmet fordít a keret fizikai és technikai fejlődésére egyaránt. A csapat erőnléti edzője rendkívül elégedett a játékosok kondíciójával, aminek szinten tartása rengeteg munkát igényel mind a mezőnyjátékosok, mind pedig a hálóőrök részéről.

Vlaszák Géza - Kapusedző:

„Az erőnlétet, állóképességet tekintve a mezőnyjátékosokhoz hasonló felkészülésben részesülnek a kapusok. Ezek mellett természetesen a posztra való speciális gyakorlatok kapnak helyet. Fokozatosan szeretnék formába hozni a keretben lévő négy kapust, hogy aztán a mérkőzések által a szezon a végéig tartani tudják a megfelelő szintet.”

Brian Van der Steen - Erőnléti edző:

„Már a téli szünet előtt is nagyon jó fizikai állapotban voltak a játékosok. Ha az adatokra pillantunk, akár az edzések, akár a mérkőzések során, bátran állítom, hogy a bajnokság legjobbjai közé tartozunk a kondíciót tekintve. A visszatérés után tesztekkel ellenőriztük a játékosok állapotát, mindenki kiváló formának örvend és ezt szeretnénk megtartani.”

Az elmúlt egy hétben két új taggal is bővült az egyesület. A fiatal szélső támadó, Vogyicska Balázs a Ferencvárosi TC csapatától érkezett hozzánk. Ezt megelőzően pedig a válogatott tapasztalattal rendelkező Vas László másodedzőként csatlakozott a klubhoz, aki elmondta, motiváltan érkezett Zalaegerszegre.

Vas László - Másodedző:

„Kihívásként tekintek a feladatra. Márton Gáborral hasonló gondolkodásmóddal közelítjük meg a labdarúgást és a célunk, hogy együtt eredményességet hozzunk a klub életébe. Legjobb tudásom szerint szeretném a vezetőedző és az egész klub munkáját segíteni a jövőben.”

Sallói István - Sportigazgató:

„Az őszi szezon végeztével, a vezetőedzővel egyeztetve felmértük, hogy milyen játékosokra van szüksége a csapatnak. A kívánt posztokon mindenképp szeretnénk erősíteni és a kiszemelt játékosokat alapos megfigyelés után választjuk ki. Bízunk benne, hogy a felkészülési időszak elég lesz arra, hogy a tavaszi szezonnak maximális teljesítménnyel induljon neki a csapat.”

A mozgalmas időszakban összesen négy mérkőzés vár csapatunkra, amelyek közül már túl vagyunk az NK Nafta Lendava elleni találkozón, melyen 8-0-as győzelmet aratott csapatunk. A hátralévő három mérkőzés közül kettőt egy ciprusi edzőtábor keretein belül játszunk. Ez az időszak nagy mennyiségű edzésmunkát igényel majd és lehetőséget biztosít a keret rotálására, valamint az új igazolások beépítésére is.
 

Sikeres felkészülést kívánunk a fiúknak,
HAJRÁ ZETE!