A Monor elleni mérkőzésen és után szurkolóinkkal közösen ünnepeltük meg az egész szezon sikereit.

Klubunk vasárnap ünnepelte meg az elmúlt évek történetének legnagyobb sikerét, azaz bajnoki címünket és az NB I-be jutást. A rendezvény 16 órától sportkomplexumunk avatójával kezdődött, amely koordinációfejlesztő pályával bővült. Mindez a 2016-ban tragikus hirtelenséggel elhunyt Simon Balla István (klubunk korábbi erőnléti edzője) ötlete volt, az ő emlékére emléktáblát avattak a pálya mellett. Ugyanitt jelentette be Balaicz Zoltán polgármester, hogy a város Kitüntető Díszoklevelet adott Végh Gábor tulajdonos úrnak kemény és önzetlen munkájáért.

A kezdés előtt a stadion gyepén az utánpótláscsapatok játszottak, miközben a VIP-helyiségben Végh Gábor köszöntötte a vendégeket, akikkel közösen koccintottak az élvonalba jutásra. A találkozó kezdőrúgását Bors László, csapatunk hűséges szurkolója végezte el, aki ha esett, ha fújt, ott volt a ZTE hazai és idegenbeli mérkőzésein egyaránt.

Az első félidő néhány helyzetet és többségében mezőnyjátékot hozott, a játékrész végén azonban jött gyorsan két gól: Bori szögletét Farkas Norbert fejelte a kapunkba (0-1), válaszként Barczi passza után Bedi lőtt a vendégek hálójába (1-1).

A szünetben a pályán az Albatrosz Tánc Sport Egyesület lányainak produkciója színesítette a műsort, míg a lelátón a ZTE Baráti Kör nevében Papp Péter és Balaton László adott át emlékplakettet Végh Gábornak és Véghné Kajtár Erikának a ZTE sikereiért végzett munkájukért.

Fordulás után gyorsan előnybe kerültünk: a még az első félidőben a megsérült Grumic helyére beállt Bobál lőtte meg második gólunkat (2-1). A 63. percben jött a következő találat: Bedi adott be, Kocsis pedig bevette a monoriak kapuját (3-1). A hajrában a hosszú sérülés után felépült Vojnovic is pályára lépett, és a vendégek is betaláltak Hunya révén, így 3-2-es ZTE-győzelemmel fejeződött be a mérkőzés.

A lefújás után jött az igazi fieszta: a bajnokcsapat tagjait és a klub dolgozóit egyenként szólították a pódiumra, a serleget pedig Balaicz Zoltán polgármester és Vígh László, a térség országgyűlési képviselője adta át. A szurkolók is befutottak a pályára, így a végén a csapat a drukkerekkel és az utánpótlásjátékosokkal közösen, tűzijáték és konfettieső közepette ünnepelte az idei szezon óriási sikerét.

Köszönjük, hogy velünk voltak, biztattak minket, és kilátogattak a mai napon is a ZTE Arénába!

ZTE FC – Monor 3-2 (1-1)
ZTE FC: Szemerédi – Bolla, Lesjak, Devecseri, Gergényi – Kiss M. (Vojnovic, 71.), Kocsis – Barczi, Grumic (Bobál, 37.), Bedi – Novák (Farkas B., 70.)
Monor: Bozsó – Bori, Fülöp, Karacs (Sági, 84.), Szerencsi – Palincsár, Lázár (Ficsor, 77.), Kovács (Haragos, 62.), Farkas N. – Hunya, Tóth B.
Gólszerzők: Bedi (45.), Bobál (50.), Kocsis (63.) ill. Farkas N. (42.), Hunya (82.)
Sárga lap: -
Piros lap: -