Az NB I 10. fordulójában az Illovszky-stadionban léptünk pályára.

Csapatunk ma 2619 néző előtt lépett pályára az Újpest ideiglenes otthonában, az Illovszky Rudolf Stadionban. Visszatért kezdőcsapatunkba Tamás Krisztián, dr. Dobos Barna vezetőedző azonban továbbra sem számíthatott az eltiltott Bolla Bendegúzra, valamint a sérült Oleg Golodiukra, Kiss Mátéra és Barczi Dávidra.

Aktívan kezdtük a mérkőzést, az 5. percben Stieber 18 méteres lövése ment a kapu fölé, a 7. minutumban Bedi passza után Radó lőtt fölé. A 17. percben Bedi lőtt 24 méterről, kevéssel a jobb alsó mellé. A 20. percben Feczesin tekerése után Demjén védett szép mozdulattal a bal felső saroknál.

Radó remek csel után hozta nagy helyzetbe magát, de a kaput nem találta el, majd ismét Feczesin fejelt, a kapunk fölé. A félidő zárásaként óriási lehetőség adódott előttünk, de Stieber centerezése után a jól érkező Ikoba nem tudott a kapuba találni.

A második félidőben az elsőhöz hasonlóan sok lövés jellemezte a játékot, és újabb lehetőséget alakítottunk ki: az 57. percben Mitrovic jobb oldali beadása után Ikoba fejelt, Lesjak centikkel maradt le a labdáról. A 70. perc után érkeztek a cseréink, Bobál Gergely, majd Hudák, végül Devecseri érkezett a pályára. A hajrában aktívabbá vált az Újpest, de lövéseik és beadásaik rendre elkerülték kapunkat, míg a másik oldalon Radó 18 méteres lövését a jobb alsónál ütötte ki Banai.

A végeredmény 0-0 lett, a sok lövés ellenére egyik oldalon sem született gól. A mieink értékes pontot szereztek az egy hete a Ferencváros ellen remekül játszó Újpest otthonában, de a gólszerzés ma sajnos nem sikerült. Folytatás egy hét múlva hazai pályán, a Fehérvár ellen.

ZTE FC – Újpest FC 0-0 (0-0)
Újpest: Banai - Pauljevic, Ristevski, Heris, Balázs (Burekovic, 46.) - Onovo, Sankovic – Obinna (Koszta, 80.), Zsótér, Simon (Bjarnason, 61.) - Feczesin
ZTE FC: Demjén - Kocsis, Lesjak, Bobál D., Tamás – Mitrovic, Bedi – Babati (Hudák, 78.), Stieber (Devecseri, 87.), Radó – Ikoba (Bobál G., 71.)
Gólszerző: -
Sárga lap: Stieber (75.), Mitrovic (91.)
Piros lap: -