Szalay Szabolcs hat gólt szerzett a mérkőzésen

Második csapatunk az újjáalakuló Kaposvár vendége volt. Lassan lendültek játékba fiataljaink és az első negyedóra végén egy pontrúgást követően hátrányba kerültünk.

Sokáig nem kellett várni a válaszra, Pap Márton beadása után, Szalay egy csukafejessel egalizált. Pár perccel később, Kozma-Bognár ütempassza után, a kapust kicselezve, ismét a tizenkilenc éves támadó talált a kapuba.

Csapatunk stabilan védekezett és innentől kezdve egyre veszélyesebben támadott. A félidő utolsó szakaszában két jó labdaszerzést követően gólig vezettük támadásainkat. Először Szökrönyös szerzett labdát, majd kiugratta Szalay-t, aki nem hibázott. Ezt követően egy csapatszintű letámadás után, az ellenfél védője haza akarta adni a labdát, amit Szalay lelesett és megszerezte negyedik találatát is.

Mindezek ellenére keserédesen jött el a félidő, mivel az utolsó percben, egy szöglet után közelebb került hozzánk a hazai csapat.

A második félidőben a hazaiak minden követ megmozgattak, hogy szorosabbá tegyék a mérkőzést, azonban ismét mi szereztünk gólt. Bekő Bence parádés indítását Szalay emelte a kapuba. A következő időszakban ellenfelünk kétszer is veszélyeztetett, először Karóczkai mentett nagyot, majd Németh Ervin bizonytalanította el a tizenegyest elvégző játékost, aki a kapu fölé vágta a labdát.

A két hazai lehetőség után, egy gyönyörű vendég találat következett. Németh Ervin a kapuból indította a játékot, Bekő, Jóna majd Megyesi volt a labda útja, az utóbbi kiugratta Fehér Barnabást, ő pedig önzetlenül tálalt Szalay elé, aki a támadás ötödik labdaérintéséből megszerezte hatodik találatát.

Az utolsó percekben Bekő es Bebők között lepett ki a hazaiak támadója és állította be a 3-6-os végeredményt.

Jövő hét szerdán az NB2-es Szentlőrinc, majd szombaton 10 órától a Teskánd vár fiataljainkra. Mindkét mérkőzést idegenben rendezik.

Bozsik József: Az első negyedórát leszámítva nagyon jól futballoztunk, a felkészülés jelenlegi szakaszában elégedettek lehetünk a látottakkal, ugyanakkor még van min finomítani. Fontos, hogy az eredmény szempontjából reálisan értékeljük a mérkőzést, hiszen egy most formálódó Kaposvár volt az ellenfél és a bajnokságban egy teljesen más mérkőzés vár majd ránk! 

ZTE FC első félidő: Köcse - Bolla, Földvári, Dóczi, Papp Cs. - Őr M. - Pap M., Szántó, Kozma, Szökrönyös Z. - Szalay

ZTE FC második félidő: Németh - Jóna B., Bekő, Bebők, Karóczkai - Bedő, Kámi, Megyesi, Csóka D. - Szalay (Kun B.), Fehér B

Gól: Szalay (6)