4-2-re nyertünk a második felkészülési mérkőzésen

Felnőtt férfi labdarúgócsapatunk péntek délután játszotta az év második barátságos edzőmérkőzését, melyen a Gyirmót FC Győr csapatát fogadtuk. 

Első félidő:

Összeállítás: Demjén - Huszti, Mocsi, Csóka, Bedi - Sankovic, Szendrei - Manzinga, Szalay, Gergényi (10’ Meshack)- Ikoba

A mérkőzés kiegyenlített mezőnyjátékkal indult, mindkét csapat harcolt az összecsapás első góljának megszerzéséért. Az első nagyobb lehetőség előttünk adódott, Huszti adta be messziről Ikobának, azonban az ellenfél blokkolta az ígéretesnek tűnő helyzetet.

A 16. percben megszereztük a vezetést Manzinga révén, aki egy remek egyéni akció végén a tizenhatos vonaláról lőtt a kapuba. (1-0)

A gólt követően a mieink dominálták a mérkőzést, több szép helyzetet is sikerült kialakítani.

A 24. percben szabadrúgáshoz jutottunk, Szendrei baloldalról csavarta a hálóba a játékszert. (2-0)

Ezt követően két nagyobb lehetőség is adódott a Gyirmót előtt, de gólt nem sikerült szerezniük a mérkőzés első felében. 

 

Második félidő:

Összeállítás: Demjén (60’ Gyurján)- Huszti, Mocsi, Csóka, Bedi - Sankovic, Szendrei - Klausz, Szalay, Meshack - Németh D.

A második játékrész elejét is mi domináltuk: a 47. percben Meshack tört kapura, a labda nem sokkal ment fölé.

A 62. percben Szendrei kapott egy kulcspasszt Szalaytól a tizenhatoson belül, a labda a kapus lábán megpattanva jutott a hálóba. (3-0)

A 70. percben szinte teljes sort cseréltünk, a következő összeállításban folytatódott a mérkőzés: Gyurján - Lesjak, Safronov, Gergely, Májer - Papp Cs, Kovács B., Denys, Boros - Klausz, Németh D.

Három perccel később Németh Dániel próbálkozhatott, a vendég hálóőr bravúrral védte a lövést. A 77. percben fiatal játékosunk, Papp Csongor szerzett szépségdíjas találatot, tizennyolc méterről talált a jobb sarokba. (4-0)

Az utolsó tíz perc kezdetén Pethő Bence megszerezte a vendég csapat a szépítő találatát. (4-1) Pár minutummal később, a 87. percben Berki István tizenegyesből szerezte meg a Gyirmót második találatát. (4-2)
 

Gólokban gazdag edzőmérkőzést játszottunk tehát a Gyirmót csapata ellen, melyből mi jöttünk ki győztesen.

A következő edzőmérkőzések pontos időpontja: 

2023.01.17, 11:00: ZTE FC - NK Nafta Lendva

2023.01.17, 13:00: ZTE FC - Ruzomberok