Csoboth mesterhármasával nyert az Újpest

A válogatott szünetet követően a Szusza Ferenc Stadionban folytattuk az OTP Bank Ligát, a 25. fordulóban az Újpest FC csapatával küzdöttünk meg a pontokért.

A 7. percben egy Gergényi bedobást csúsztatott meg Csóka, amit Lesjak tett kapura, a hálóőr azonban hárította a próbálkozást. 

Hét perccel később Kovács Barni passzát Szalay bombázta a kapu fölé.

A 17. percben Szalay csavarta középre a szögletet, a labdát Ikoba fejelte Nikolic kezébe.

Tíz perccel később Lesjak adott kulcspasszt Szalaynak, akinek távoli lövése nem sokkal kerülte el a kaput.

Egy percre rá Gouré játszotta meg jól Csoboth Kevint, aki az ötös bal sarkából talált a hálóba. (1-0)

A 33. percben Kovács buktatta Csoboth Kevint a 16-oson belül, amiért a játékvezető büntetőt ítélt.

A büntetőrúgást Boumal végezte el, amit Demjén védeni tudott, azonban a rúgás pillanatát megelőzően elmozdult kapusunk, így újra el kellett végezni. Az újpesti játékos második próbálkozása messziről elkerülte a kaput.

Egy gólos újpesti vezetéssel vonultak a csapatok a szünetre, amiből Safronov helyére Szendrei tért vissza.

A második játékrészben nem kellett sokat várni az első gólra, egy szögletet követően Nikolic kirúgása találta meg Csoboth Kevint, aki szinte a félpályától, nagy lendülettel vitte végig a játékszert, amit Demjén lába alatt gurított a kapuba. (2-0)

Az 57. percben Tajti került nagy helyzetbe, lövését Nikolic bravúrosan védte.

Hat perccel később Ikoba fejelt középen a kapu előtt, a labda Antzoulasról pattant a hazai kapuba. (2-1)

Nem kellett sokat várni az egyenlítő találatra sem, három perccel később Meshack szerzett egy gyönyörű találatot. Szélsőnk három védőt is becsapva lőtt a bal sarokba. (2-2)

Nem örülhettünk azonban sokáig, egy szerencsétlen Demjén-érintést követően Csoboth Kevin a 75. percben ismét betalált, ezzel mesterhármast szerezve. (3-2)

A játékrész hátrelévő idejében küzdöttünk az egyenlítésért, nagy iramban zajlott a mérkőzés, több helyzetet is sikerült kialakítanunk. 

A hosszabbítás utolsó percében Ikoba előtt adódott hatalmas lehetőség, aki Gergényi beadását bombázta a kapu fölé.

Fővárosi győzelem született tehát az OTP Bank Liga 25. fordulójában. Csapatunk kedd este javíthat a MOL Magyar Kupa elődöntőjében, a Puskás Akadémia ellen.

 

Edzői értékelés:

Ricardo Moniz: Gratulálok az Újpestnek, a semleges szurkolók egy izgalmas összecsapást láthattak. Csalódottak vagyunk az eredmény miatt, ám egyben tanulságos is volt ez a mérkőzés számunkra. Kezdeményezően játszottunk és igyekeztünk dominálni Újpesten, ami nem könnyű dolog és az első fél órában volt legalább három százszázalékos helyzetünk. Az ellenfél megbüntette az elhibázott lehetőségeinket, Csoboth kétszer is megszökött az első játékrészben, a második helyzetből pedig megszületett az újpesti gól. A második félidő elején még egy gólt kaptunk, de ebből is sikerült felállnunk és kiegyenlítenünk Meshack fantasztikus góljával. Ezt követően egy egyéni hiba eldöntötte a találkozót, amin nem érdemeltünk vereséget. Tanulnunk kell az ilyen mérkőzésekből, sajnálom a szurkolóinkat, akik ma a helyszínen biztatták a csapatot. Ma megtörtünk, de holnapra felállunk, hisz fontos mérkőzés vár ránk kedden.

 

Összeállítások:

Újpest FC: Nikolic – Pauljevic, Hall, Antzoulas, Kastrati (88' Mack) – Onovo, Boumal (88' Diaby) – Csoboth, Varga (63' Jakobi), Croizet (63' Szabó) , Mudrinski (23' Goure)

ZTE FC: Demjén – Lesjak (85' Huszti), Csóka, Mocsi, Gergényi – Tajti, Safronov (46' Szendrei), Kovács B. (85' Németh D.) – Meshack, Ikoba, Szalay (59' Klausz)