Összefoglaló: ZTE FC II - MOL Fehérvár II 2-3 (1-1)

Második csapatunk remekül kezdte a MOL Fehérvár II elleni mérkőzést, minden tekintetben ellenfelünk fölé kerekedett. Ennek eredményeként több komoly lehetőség után, a félidő közepén egy szép bal oldali támadás végén Beke Péter passzolt Németh Dániel elé, aki az üres kapuba helyezett. (1-0)

Ebben a mederben zajlott tovább a mérkőzés, a vezető gól után először Szalay lövése csattant a felső lécen Grezda előkészítése után, majd Spoljaric találta telibe a kapufát egy szabadrúgást követően. Pár perccel később Grezda lépett ki Spoljaric indításából, de a vendégek kapusa óriási bravúrral hárított.

A játékrész végén aztán ellenfelünk is eljutott a kapuig, és Kojnok egy szép egyéni megmozdulásból kiegyenlített. (1-1) Váratlanul jött a találat, hiszen eddig a pillanatig nem tudtak a tizenhatosunk közelébe kerülni a vendégek.

A félidő végén kapott gól után Bozsik József felrázta a csapatot az öltözőben és a második játékrész elején is magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést.

Több ízben veszélyeztettünk, először ismét Szalay találta el a kapufát majd Beke. Agilis játékunknak és Beke Péter erőszakosságának köszönhetően ismét előnybe kerültünk. Peti harcolt meg egy labdáért a védők gyűrűjében majd készített Szalay elé, aki nem hibázott! (2-1)

Úgy nézett ki nyeregben vagyunk, hiába birtokolta többet a vendégcsapat a labdát, nem tudtak helyzetbe kerülni. A 87. percben, azonban ismét Konjok elé került a labda, aki egy befelé csel után kapura lőtt, a megpattanó játékszer pedig Köcse fölött a hosszú sarokba hullott. (2-2)

Az utolsó percekben Papp Csongor húzott el a bal oldalon és tökéletes beadása után Fehér Barnabás fején kötött ki a labda, azonban ifjú csatárunk ezúttal rosszul célzott. Sajnos a másik oldalon Dinnyés jól érkezett egy szöglet után és megszerezte csapatának a győztes találatot a vendégeknek. (2-3)

A játék képe alapján győzelmet érdemeltünk volna, ennek ellenére pont nélkül maradtunk a játéknapon.

Nincs idő azonban keseregni, mert vasárnap máris érkezik a következő forduló, amikor az Érdi VSE csapatához látogatnak fiataljaink és rögtön lehet javítani! Hajrá, ZTE!

 

Edzői értékelés

Bozsik József: Nagyon jó első félidőt produkáltunk, ekkor le is kellett volna zárnunk a mérkőzést. Gyakorlatilag a semmiből egyenlített az ellenfelünk, ennek ellenére mentünk tovább és nagyot küzdve újra megszereztük az előnyt. Az utolsó tizenöt percben azonban hiányzott az a fajta felelősségvállalás, ami a múlt héten megvolt és ennek köszönhetően öt minutum alatt elbuktuk a mérkőzést.

 

Összeállításunk: Köcse - Lesjak (Huszti), Megyesi, Dóczi, Jóna B. - Őr M. - Grezda (Papp L.), Spoljaric (Szántó), Németh D., Szalay (Fehér B.) - Beke (Papp Cs.)