Győzelem a Balaton északi partján

Második csapatunk Balatonfüreden lépett pályára és nagyon fontos győzelmet aratott. Kulcskérdés volt a három pont begyűjtése, hiszen egy vereséggel 4 pontosra nőhetett volna a lemaradásunk a bennmaradást érő helyezéstől, így viszont felzárkózunk a nagyon szoros mezőnyhöz. Jelenleg a hetedik Pápa és köztünk mindössze 5 pont a különbség.

Nagyon magabiztosan kezdtük a mérkőzést, az első perctől dominánsan léptünk pályára. Dóczi ezúttal a középpályán szerepelt és az itt mutatott teljesítménye döntőnek bizonyult. Folyamatosan megjátszható volt, jól forgatta a játékot és mellette megadta a stabilitást védekezésben.

Jól működött a csapat mind védekezésben, mind támadásban, többször el tudtuk bizonytalanítani a vendégeket. Főleg a jobb oldanunk volt aktív, ahol Jóna, Papp és Őr összjátéka után többször jutottunk el helyzetekig. Az áttörés a huszonharmadik percben jött el, amikor egy remek letámadás után, Fehér Barni szerzett úgy labdát, hogy rögtön helyzetben találta magát és fiatal támadónk határozottan lőtte ki a rövid sarkot. 0-1! A harmincadik percben aztán emberelőnybe is kerültünk, a nagyon agilisan játszó Németh Dani iramodott meg és a hazai játékos csak szabálytalanul tudta megállítani ígéretes akció közben, ezért villant a sárga lap és mivel a másodikat kapta, jött a piros is.

A mérkőzés képe nem változott, a Füred mélyen védekezett, kontrákra és pontrúgásokra épített, azonban nem tudtak veszélyesek lenni egészen a félidő végéig. Ekkor azonban három alkalommal is veszélyeztetettek rövid időn belül, de Köcse Bence remek napot fogott ki és nem tudtak túljárni az eszén.

A második félidő első negyedórájában lezárhattuk volna a mérkőzést, uraltuk a játékot. Aztán a hatvanadik percben a hazaiak játékosa kakaskodásba kezdett Papp Lacával, a füredi 13-as számú játékos megfejelte fiatal támadónkat, aki védekezni próbált és felemelte a kezét. Ezt a játékvezető úgy látta mintha ütött volna ezért a fejelésért sárga, míg az ütésért piros lapot mutatott fel. Az események megváltoztatták a mérkőzést, a hazai csapat „egy életem egy halálom” hosszú labdákkal próbált helyzetbe kerülni, de Sebestyén vezérletével ezeket gond nélkül hárítottuk. Mi a stabil védekezésből a kontrákra helyeztük a hangsúlyt, ebben az időszakban többször védett bravúrral a Füred hálóőre, így meccsben tartva a hazaiakat. A mi kapunk egészen az utolsó pillanatig nem forgott veszélyben, ekkor egy beívelést Köcse ütött el az érkezők elől, azonban éppen a kipattanón álló támadó elé, Bence nagyon jól reagált és rögtön támadta a labdást, akinek így nem volt esélye elrúgni mellette a játékszert, kapusunk testéről a mezőnyben pattant a labda.

Az utolsó percek már nem hoztak eseményt, nagyot kellett küzdenünk az utolsó fel órában a győzelemért, de az összkép alapján teljesen megérdemelten hoztuk el a három pontot! Folytatás jövő héten hazai pályán városi rangadóval, ugyanis az Andráshida csapata érkezik hozzánk. Hajrá, ZETE!

Bozsik József - Hatvan percig domináltunk, igaz nem lehet elvenni ellenfelünktől, hogy három pontrúgás után is komoly sanszuk volt az egyenlítésre. Ugyanakkor nekünk is megvoltak a lehetőségeink, hogy lezárjuk a mérkőzést. A kiállítás aztán megváltoztatta a játékot, az utolsó fél órában a küzdelem dominált, de az összkép alapján megérdemelt a győzelmünk. Gratulálok a srácoknak!

 

Balatonfüred - ZTE FC II 0-1 (0-1)

Gól.: Fehér B. 

Köcse - Jóna B., Bekő, Sebestyén, Majnovics - Dóczi - Papp L., Őr M., Németh D., Szökrönyös Z. (Kozma) - Fehér B.

 

Kiállítva: Papp L. 60’