Fontos győzelem hazai pályán!

ZTE FC – Mezőkövesd Zsóry FC

3-0 (2-0)

Közvetlen riválisunk ellen léptünk pályára az OTP Bank Liga 13. fordulójában, amely igazi „hatpontos” találkozó volt a csapatok számára. Játékosaink az egészségügyi dolgozóknak ajánlott - egyedi grafikájú - fekete mezben mérkőztek a mai napon.

Vezetőedzőnk több helyen is változtatott a múlt heti kezdőcsapathoz képest, idén először kezdett első csapatunknál Tajti Mátyás és Zimonyi Dávid is. Az utóbbi egyből meg is hálálta a bizalmat, hisz harciasságának köszönhetően a 19. percben vezetést szerzett csapatunknak. (1-0)

A gólt követően is lendületben maradtunk, középpályánk masszív volt, csatárjaink pedig nyomás alatt tartották a borsodiak védelmét.

A 44. percben megdupláztuk előnyünket. Egy remek Tajti pontrúgást követően Lesjak fejelt középre, Szépe János pedig közelről bombázott a hálóba. (2-0)

Megérdemelt zalai vezetés mellett vonultak a csapatok a szünetre.

A második játékrész első fele kiegyenlített játékot hozott. Boér Gábor  vezetőedzőnk a 65. percben kettős cserével frissítette a csapatot. A változtatásokat követően együttesünk az eredmény megtartására rendezkedett be, helyzeteinket főként kontrákból alakítottuk ki, védelmünk pedig stabil maradt.

Harmadik gólunkat is egy gyors ellentámadásnak köszönhetjük. A 81. percben két nagyszerű passzt követően, Szánthó Regő állította be a végeredményt Koszta Márk átadásából. (3-0)

Összeségében elmondható, hogy nagyszerű teljesítménnyel tartottuk itthon a három pontot és ugrottunk vissza a tabella nyolcadik pozíciójába.

Szép volt, fiúk!

 

Edzői nyilatkozatok:

Pintér Attila: Olyan gólokat kaptunk, amelyek érthetetlenek számomra. Már a felállásunkból adódóan sem történhetnének ilyen szituációk. Fel voltunk készülve, de ez benne van a játékban. Úgy gondolom a cseréink jól szálltak be, 2-0-nál meg is voltak a lehetőségeink a szépítésre, azonban ezeket nem sikerült kihasználnunk. 

 

Boér Gábor: Először is gratulálok a csapatnak! Úgy gondolom, hogy mindent, amit kértünk végrehajtottak a pályán. Mind mentálisan, mind hozzáállásban maximálisat hoztak a srácok. Átérezték, hogy mennyire kell most nekünk ez a siker. Nagyon szeretném, ezt az egységet megőrizni, hogy mindig ez a kohézió legyen jellemző az együttesre. Mindenkinek szüksége volt erre a győzelemre. A játékosoknak, nekem és az egész stábnak!

 

Összeállítások:

ZTE FC: Demjén – Lesjak, Szépe, Bobál – Szánthó, (85’ Gergényi) Favorov, Sankovic, Tajti, (65’ Tanasin) Bedi – Zimonyi, (65’ Vass) Könyves (78’ Koszta)

Vezetőedző: Boér Gábor

Mezőkövesd Zsóry FC: Szappanos – Farkas, Széles, (46’ Vutov) Pillár, Vadnai – Berecz, Katanec - Besirovic, (46’ Serderov) Cseri, (83’ Vajda) Nagy (60’ Barczi) – Jurina (46’ Martic)

Vezetőedző: Pintér Attila