Gól nélküli döntetlen született a hétközi fordulóban

Az NB III. Észak-Nyugati csoportjának ötödik fordulójában a tabella harmadik helyén álló Kelen SC csapata érkezett Zalaegerszegre.

Mindkét csapat óvatosabb játékkal kezdte a mérkőzést, próbálták feltörni a másik védelmét, veszélyesebb helyzet azonban nem alakult ki.

A 18. percben Király beadását Klausz fejelte a kapu irányába, Czerula védését követően a vendég védők rúgták ki a labdát a mezőnybe.

Egy perccel később ismét jobb oldalról érkezett a beadás a Kelen kapuja elé, Csóka volt veszélyes fejjel, nem sokkal tévesztett célt.

A 20. percben a Kelen SC próbálkozhatott egy kontrával, Köcse azonban látványosan védeni tudott.

A 33. percben Csóka szökött meg a pálya bal szélén, Czerula ismét hárított.

A félidő utolsó percében Vass lőtt rá távolról, a játékszer a jobb kapufa mellett hagyta el a játékteret.

A szünet után lendületesebb játékkal tértek vissza a csapatok a pályára.

A 47. percben Csóka előtt adódott lehetőség, a vendég hálóőr bravúrral védett, a kipattanó labdát Baloteli szedte össze, erős lövése azonban a kapufát találta el.

Ezután leginkább mezőnyjáték jellemezte a mérkőzést, apróbb faultokkal tördelve a játék menetét. Nagyobb helyzetet egyik csapat sem tudott kidolgozni.

A 76. percben ismét Köcse mutatott be bravúros hárítást.

Egy perccel később Németh Dániel szép egyéni akció után adta középre a labdát, melybe a vendégek védője szerencsétlenül ért bele, megzavarva ezzel a kapust, ám a labda néhány centivel a kapu mellé ment.

A 89. percben alakult ki a mérkőzés utolsó nagy helyzete. Király húsz méterről lőtt nagy erővel, Czerula fogta a lövést.

Gól nélküli döntetlennel ért véget a találkozó.

Fiataljaink a következő fordulóban a Caola SC Sopron otthonában lép pályára szeptember 3-án 11 órakor.

 

Edzői értékelés:

Koller Zoltán: „Nagyon nehéz mérkőzés volt, ami azt illeti, erre is számítottunk, hiszen felkészültünk a Kelen játékából. Eddig a négy mérkőzésükből hármat megnyertek. Tehát tudtuk, hogy ők egy szervezett és tudatos csapat. Ennek ellenére úgy gondolom, ha a támadó zónában jobb döntéseket hozunk, akkor megnyerhettük volna ezt a mérkőzést. Nyilván az ellenfelünk is szerezhetett volna gólt, hiszen voltak veszélyes szituációk a mi kapunk előterében is. Ettől függetlenül ez egy ki-ki mérkőzés volt. A határozott véleményem, ha megfelelő döntéseket hoztunk volna a kapu előtt, akkor megnyerjük a mérkőzést. Viszont, ha reálisan nézem, akkor talán a döntetlen volt a legigazságosabb eredmény a mai játéknapon.”

 

ZTE FC II. – Kelen SC 0-0 (0-0)

ZTE FC II.: Köcse, Deme, Soltész, Dóczi, Király, Klausz, Németh D. (87’ Balabás), Milovanovikj (64’ Mulasics), Csóka, Kozári, Baloteli (64’ Györe).

Kelen SC: Czerula, Módly, Zavodni (57’ Pajti), Remili, Szabó G. (57’ Godányi), Vass, Pilter, Varga (74’ Szűcs), Juhász (69’ Vörös), Bedővári, Szabó D.

 

Fotó forrása: Jóna István