A Diósgyőri VTK a következő akadály

Nem pihenhetünk a következő bajnoki fordulóig, hiszen továbbra is versenyben vagyunk a MOL Magyar Kupában, ahol a nyolcaddöntőben a Diósgyőri VTK otthonába látogatunk.

Csapatunk még november 1-én jutott tovább a Haladás elleni nyugati rangadón. A diósgyőriek pedig Siófokon arattak 3-1-es győzelmet és biztosították helyüket a legjobb 16 között.

Mindkét csapat jól hangolt a találkozóra, miután a DVTK négy gólos kiütést mért a tíz emberrel küzdő Fehérvárra a legutóbbi bajnoki mérkőzésükön. Mi pedig magabiztosan tartottunk itthon három pontot a Kecskemét ellen.

A Magyar Kupában eddig összesen háromszor, legutóbb 2018. októberében találkozott a két egyesület, akkor a miskolciak kerültek ki győztesen a párharcból. A két fél közötti mutató a legutóbbi öt lejátszott mérkőzés alapján azonban felénk húz. Az említett összecsapásokon négyszer sikerült felülkerekedni a piros-fehéreken, kivétel nélkül két gólos különbséggel.

Medgyes Sinan tavaly augusztusban épp a DVTK csapatától érkezett hozzánk és a következőket árulta el az előttünk álló megmérettetésről:

„Mindig motivál, ha a volt csapatom ellen léphetek pályára. Nagyon sok jó emlékkel jöttem el Diósgyőrből és már várom a találkozót. Hasonló forgatókönyvet képzelek el, mint a legutóbbi bajnoki mérkőzésen, de tudom, hogy bármi megtörténhet.”

Kedden érkezik tehát az év első kupameccse, folytatjuk utunkat a címvédés felé és eldől ki jut a legjobb nyolc közé. A kezdőrúgás időpontja 17:30, jó szurkolást mindenkinek!

Minden bele, Zete!