7-1-re nyert második csapatunk

Az NB III. Nyugati csoportjának 32. fordulójában Sopronba látogatott második csapatunk. A két együttes ősszel 1-1-es döntetlen játszott, most viszont magabiztos sikert aratott Koller Zoltán csapata.

Korán vezetéshez jutottunk, hisz Sebestyén Lóránt már a 6. percben gólt fejelt. Hátvédünk Liviu Antal szögletét követően bólintott a soproni kapuba. (0-1)

Tizenkét perccel később megdupláztuk az előnyünket. Papp László ugratta ki Fehér Barnabást, aki a hosszúba lőtt. (0-2)

A kétgólos előnyt követően is inkább mi támadtunk, a 35. percben pedig egy gyönyörű gólt láthattak a kilátogatott nézők. Posztobányi szemfülesen vette észre, hogy kinn áll az ellenfél kapusa és közel 40 méterről lőtt a hálóba. (0-3)

Az első félidőt tehát három gólos előnnyel zártuk, a soproni csapatnak is volt 1-2 lehetősége, de együttesünk remek teljesítményt nyújtott.

A második játékrész első másodperceibe szépített a hazai csapat, Krizsonits talált be Köcse kapujába. (1-3)

Szerencsére gyorsan jött a válasz és három percen belül el is döntöttük a találkozót. Előbb a 48. percben Sime Grzan talált be egy kontrát követően (1-4), majd Szalay Szabolcs lövésével már négy gól volt a két csapat közt. (1-5)

Innentől már nem volt kérdés, hogy ki nyeri meg az összecsapást, de játékosaink lendülete megmaradt, folyamatosan megfutottuk a hazai védőket. Az utolsó tíz percre is maradt még két gól, az első Fehér nevéhez fűződik, (1-6) míg a másodikat Papp Csongor szerezte, (1-7) aki ezzel megszerezte első gólját a felnőttek közt.

Nagyarányú győzelmet arattunk a hűség városában, ami önbizalmat adhat a hátralévő hat fordulóra. Szombat délután a Pápai Perutz FC látogat Zalaegerszegre.

Szép volt, fiúk!

SC Sopron – ZTE FC II. 1-7 (0-3)

Gólok: Krizsonits ill. Sebestyén, Fehér (2), Posztobányi, Grzan, Szalay, Papp Cs.

SC Sopron: Acsádi, Koronczai (46’ Kovács O.), Tóth A. (63’Jakab), Sipos, Gáncs, Gere (82’ Baumgartner), Holzmann (46’ Kiss Á), Krizsonits, Baranyai, Kocsis, Pető

ZTE FC II.: Köcse, Sebestyén, Dóczi, Liviu-Ion (57’ Megyesi), Szántó (70’ Őr), Huszti (46’ Jóna), Fehér (82’ Bedő), Grzan (70’ Papp Cs.) Posztobányi, Szalay, Papp L.

 

Kép: fb.com/SC Sopron