Vereség Debrecenben

Az OTP Bank Liga 17. fordulójában, szombat délután a Nagyerdei Staidonba látogattunk.

A hazai csapat már a harmadik percben megszerezte a mérkőzés első találatát: Dzsudzsák jó passzát követően Szécsihez jutott a labda a jobb oldalon, amire védőink már nem értek oda, így hálóőrünk mellett tudott lőni a sarokba. (1-0)

Ikoba szép egyéni akció után pár centivel lőtt a kapu mellé a nyolcadik percben. 

A 14. percben bedobásból Manrique fordult kapura és próbálkozott, a kipattanó labda Dzsudzsák elé pattant, akinek a próbálkozását bravúrral védte Demjén. 

Három perccel később Tajti lőtte a játékszert a kapura, Megyeri védte a lövését. 

A 22. percben Sankovic messzi lövése száguldott el a kapu jobb sarka mellett. 

Kicsivel több, mint tíz perccel később emberhátrányba került csapatunk, Mocsi Sóssal szembeni érintéséért egyből piros lapot adott a játékvezető. Az eset miatt büntetővel következhetett a DVSC, melyet Dzsudzsák értékesített, Demjén jól mozdult, bele is ért, de sajnos a labda még így is a kapuba jutott. (2-0)

Így tehát két gólos előnnyel fordult a hazai csapat a második félidőre.

Az 54. percben aztán megszületett a hazaiak harmadik gólja is: Dzsudzsák indította Szécsit, akinek beadásába Kálnoki ért bele szerencsétlenül, a megpattant labda Babunskit találta meg, aki közelről nem hibázott. (3-0)

A 65. percben Kusnyír életerős lövése pattant ki a felső kapufáról. 

A mérkőzés elkövetkező perceiben komolyabb veszélyes helyzetek nem alakultak ki, cserék és faultok tördelték a mérkőzés menetét.

A 87. percben aztán ismét a Loki előtt adódott lehetőség: Bódi szögletét Ferenczi rúgta a bal felsőbe, viszont saját csapattársa fejelte ki a kapu torkából a játékszert.

Egy perccel később Németh Dani erőteljes lövésére ért oda Megyeri. 

A három perces hossszabbításban már csak egy újabb hazai helyzet gazdagította a mérkőzést. Így egy ismét emberhátrányban eltöltött mérkőzés után a három pont a debreceniek otthonában maradt. 

Ricardo Moniz: Először is gratulálok a Debrecennek a három ponthoz. Számunkra a piros lap volt a döntő momentum, előtte egy jó meccset játszottunk. Habár volt érintés Mocsi esetében, a piros lapot nem érzem jogosnak, a játékunk pedig innentől felborult. A 2-0 után is hittem a csapatban, átálltunk 4-4-1-es rendszerre és még ekkor is tudtunk nyomást helyezni az ellenfélre. Egy egyéni védelmi vezetett a harmadik gólhoz, ami véglegesen eldöntötte a mérkőzést.

Összeállítások: 

DVSC: Megyeri - Kusnyír, Dreskovic, Lagator, Ferenczi - Varga, Manrique (73' Loncar) - Sós (62' Bévárdi), Dzsudzsák (81' Bódi), Szécsi, Babunski (72' Mance)

ZTE FC: Demjén - Kálnoki-Kis (76' Meshack), Mocsi, Csóka - Gergényi, Szalay (46' Szendrei), Sankovic, Tajti, Huszti (86' Lesjak) - Ikoba (86' Németh D.), Manzinga (68' Mim)