Antonio Mance és Yohan Croizet osztották meg gondolataikat az öt gólos győzelmek kapcsán

A DVTK után az Újpest FC csapatára is kiütést mértünk a bajnokságban péntek este. Közel húsz éve, utoljára 2006 szeptemberében került rá sor, hogy győzelmet arattunk a Szusza Ferenc Stadionban. Hosszú idő után ismét sikerült felülkerekedni a lilákon, nem is akármilyen módon. Úgy, ahogy az előző fordulóban, a csapatmunka most is kiemelkedő volt. A játékosok motiváltsága és a közöttük lévő összhang jól játszik a pályán kívülről is. Sajbán Máté Diósgyőr elleni duplája után, ezúttal ketten is két gólig jutottak.

Antonio Mance, duplája mellett egy asszisztot is jegyzett és ezzel jókora részt vett ki a nagy arányú győzelemből. Magabiztosan értékesíti a büntetőket és a tegnapi mérkőzéssel már 13 találatnál jár. Ezzel felzárkózott a góllövőlista második helyére.

- Milyen érzés két mérkőzés alatt összesen tíz gólt szerezni és aktívan hozzájárulni egymást követő két ilyen arányú győzelemhez?

- Ez egy nagyon jó érzés. Támadóként különösen fontos, hogy gólokban is megmutatkozzon a teljesítmény és két ekkora győzelem nagy örömmel tölt el.

- Kívülről úgy tűnik, hogy jó az összhang közted és Sajbán Máté között, ami különösen fontos most, hogy Gruber Zsombor sérülése miatt nincs annyi lehetősége Márton Gábornak a rotálásra. Milyen a játék Mátéval a kapu előtt?

- Igen, szeretem, ha Máté is a pályán van, ő nagyon sokat dolgozik értünk. Mind az offenzív, mind a védekező munkája rendkívül hasznos a csapat számára.

- Két forduló alatt két büntetőt végezhettél el és hibátlanul oldottad meg ezt a feladatot. Keita kiállítása után rendkívül fontos volt, hogy tovább növeljük az előnyt, bebiztosítva ezzel a győzelmet. Honnan ered a magabiztosság, amivel a labda mögé állsz a tizenegyeseknél?

- Tudom, hogy én lövöm a büntetőket ezért külön figyelmet fordítok rájuk. A csapat számít rám, ezért rendszeresen gyakorlom a tizenegyeseket az edzések után.

Yohan Croizet izgatottan várta, hogy pályára léphessen az Újpest ellen és ez aztán látszott a teljesítményén is. Az elmúlt két meccsen kétszer is eredményes volt a boxon kívülről, a péntek esti egyenlítő találta egészen zseniális volt.

- Igazán nagyszerű játékot mutattál és két gólt is szereztél az anyaegyesületed ellen. Milyen érzések kavarogtak benned a mérkőzés után?

- Örülök, hogy kétszer is sikerült betalálnom. A dolgom az volt, hogy győzelemhez segítsem a ZTE csapatát, semmi más nem volt fontos.

- Azon kívül, hogy az egyenlítés rendkívül fontos volt még az első félidőben, a gólod egészen parádésra sikerült. Amikor a labda elhagyta a lábad, már tudtad, hogy ez bizony védhetetlen?

- Rögtön tudtam, amikor a labda irányát megláttam, hogy ez gól lesz. Éreztem, hogy rendkívül nehéz dolga lesz a kapusnak és nem is sikerült a védés.

- Nagyszerű formában vagy, ezt mindenki láthatja a játékodon. A lövéseken, passzokon, ahogy a többiekkel együttműködsz a pályán. Mit gondolsz minek köszönhető, hogy ennyire veszélyes voltál az elmúlt időszakban?

- Jól érzem magam a pályán. Fejlődni akartam és top ligák, nagy csapatok mérkőzéseit néztem, hogy miképp mozognak és hoznak döntéseket a hozzám hasonló szerepben lévő játékosok. Figyelek, tanulok és megpróbálom én is alkalmazni azt a mozgást és játékot, amit a legjobb labdarúgóktól látok.

A duplázók mellett ki kell emelni Németh Dániel megoldását az ötödik gólunk során és az egész csapat, valamint a stáb munkáját, mentalitását, ami elhozta ezt a két ragyogó és fontos győzelmet.

A munka folytatódik és hamarosan egy régi ismerős érkezik a ZTE Arénába a Ferencváros személyében. Az FTC elleni mérkőzésre jegyek már kaphatók online.

Arra a kérdésre, hogy mit várnak a Fradi elleni meccstől, Antonio és Yohan így válaszoltak:

„Nyugodtan kell játszanunk majd és élvezni a focit, jó atmoszférára számítok a hazai stadionban.”

„Az FTC elleni mérkőzés egy teljesen más kategória lesz. Van egy egész hetünk felépíteni egy tervet, amivel megpróbáljuk majd megnyerni a találkozót.”

Gratulálunk a fiúknak a remek szerepléshez és hasonló eredményeket kívánunk a szezon hátralévő részére!