VISSZATEKINTŐ 2020/21 3. FELVONÁS!

Az Újpest elleni siker sajnos nem eredményezett tartós javulást szereplésünkben. A Mol Fehérvár és a Mezőkövesddel szemben vívott találkozónk is 2-0-s vereséggel zárult és a télen komoly erősítéseket végrehajtó Diósgyőr és Budapest Honvéd vészesen közeledett a tabellán. Itt meg kell jegyezni, hogy csapatunk teljesítményére nagy hatást gyakorolt a sérültek és a koronavírus fertőzöttjeink száma is.

Bár Futács Márkó vezérletével hatalmas küzdelemben sikerült pontot szereznünk a rekordbajnok Ferencvárossal folytatott összecsapásunkon, a kiemelten fontos MTK elleni idegenbeli mérkőzésen háromgólos kiütésbe szaladtunk bele a fővárosban. Különösen fájó pont, hogy a körülményeknek köszönhetően a Magyar Kupa menetelésünknek is vége szakadt.

Változtatásra volt szükség és klubunk vezetése az edzőváltás mellett döntött. Kispadunkat legendánk, Waltner Róbert foglalta el és a válogatott szünetnek hála, három hetes felkészülési időt is kapott a kerettel.

A pihenőt követően sorsdöntő meccsnapok következtek számunkra, hisz elolvadt az előnyünk üldözőink előtt és közvetlen riválisaink ellen kellett bizonyítanunk.

Először a DVTK együttesén verekedtük túl magunkat hazai pályán, vezetőedzőnk bajnoki debütálásán Szánthó Regő és Artem Favorov hatalmas góljaival.

Annak ellenére, hogy a következő megmérettetésen egy igazi egygólos összecsapáson alul maradtunk a Budapest Honvéddal szemben, csapatunk játékán egyértelműen megállapítható volt az előrelépés. Együttesünk láthatóan koncentráltabban és fegyelmezettebben futballozott, mint a téli mérkőzéseinken.

Az OTP Bank Liga hajrájában hatalmas erőket mozgósított együttesünk és már a Paksi FC elleni idegenbeli meccsnapon is megvillantották kvalitásaikat kedvenceink. A tolnaiakkal szemben talán a bajnokság legjobb mezőnyjátékát hozták az első félidőben és Kálnoki-Kis Dávid első zalaegerszegi színekben szerzett találatával ponttal távoztunk az atomvárosból.

Nem sokkal később a Budafoki MTE ellen hatpontos összecsapás várt legjobbjainkra és csapatunk ötösre vizsgázott! Waltner Róbert legénysége öt gólig meg sem állt és szemkápráztató játékkal iskolázták le fővárosi ellenfelüket.

Bizonyos mértékig megnyugodhattunk, de ekkor érkezett az igazi erőfelmérő. A második helyezett Puskás Akadémia FC-hez látogattunk és nélkülözhetetlen volt számunkra a pontszerzés. Hiába kerültünk hátrányba már a mérkőzés legelején, csapatunk egy pillanatra sem adta fel és Artem Favorov még a szünet előtt egyenlíteni is tudott. A második félidő már száz százalékig rólunk szólt és vezetőedzőnk két mesteri változtatást eszközölt. Először a csereként pályára lépő Futács Márkó Tajti Mátyásnak adott mesteri gólpasszt, majd hórihorgas csatárunk két góljával bebiztosította a bravúros diadalt.

A remek tavaszi hadjáratnak köszönhetően az utolsó előtti fordulóban bebiztosíthattuk a bennmaradást. A Kisvárda Master Good ellen egy pont is elég volt az ünneplésre és külön öröm, hogy már szurkolóink előtt harcolhattuk ki a folytatást.

A 2020/21-es szezon zárómérkőzésén már tét nélkül futballozhattunk a Magyar Kupa győztese ellen és a szezon talán legszórakoztatóbb összecsapásával szolgálhattunk a közönség számára.

Bár a találkozó hajrájában alulmaradtunk a lila-fehérekkel szemben, de a lényeg, hogy jövőre is NB I-ben szerepelhet csapatunk!

A 2021/22-es évadban folytatjuk! Hajrá, ZTE!