Szenzációs hangulat közepette újabb bravúros győzelmet aratott csapatunk.

Az OTP Bank Liga 31. fordulójában 4745 néző előtt a Budapest Honvéd csapatát fogadtuk szezonbeli utolsó előtti hazai mérkőzésünkön a ZTE Arénában. A keddi, Kisvárdán aratott győzelmünkhöz képest négy helyen változott a csapat összeállítása: Katelaris helyett Mitrovic, Babati helyett Barczi, McWoods helyett Bobál Gergely, Kocsis helyett pedig Bőle kapott helyet a kezdőcsapatban. A találkozót megelőzően a héten elhunyt Kárpáti Györgyre és Benedek Tiborra emlékeztünk egy perces gyászszünettel. Nyugodjanak békében!

Intenzíven kezdtük a mérkőzést, már az első percben lehetőségünk adódott, amikor Barczi indította remekül Bollát a jobb szélen, de a lövés csak az oldalhálót találta el. Nem sokkal később előbb Bőle beadásáról centikkel még lemaradt Bobál Gergely, majd Tamás Krisztián újra próbálkozott, amelyet már el is tudott fejelni csatárunk, de az pont a kapus kezébe ment. A 15. percben egy kontra után Radó passzolt Bőléhez, aki a büntetőterület jobb sarkából bal lábbal a hosszú irányába tekert, a labda nem sokkal a jobb kapufa mellett ment el.

A 24. minutumban Bőle jobb oldali szögletét Bobál Gergely fejelte kapura, de a fejes középre ment, így Levkovich védeni tudta. Nem sokkal ezt követően Mitrovic emelt be egy szabadrúgást 22 méterről, de Bobál Gergely nem találta el jól a labdát. A 32. percben Bőle 25 méterről elvégzett szabadrúgása jelentett veszélyt, de a jobb kapufa mellett ment el a labda. A 38. percben Cipf passzolt Ugraihoz a tizenhatoson belül, aki lőtt is, de a bal kapufáról kipattant a játékszer.

Nem sokkal ezután Mitrovic ívelt középre, Bobál Gergely pedig gyönyörűen csúsztatta meg a labdát, de az csak a felső lécet találta el. Ezt követően aztán ismét helyzetünk akadt Radó révén: pazarul indult el a félpályától, majd 18 méterről lőtt, de a középre tartó lövést védeni tudta Levkovich. Az első játékrész utolsó helyzetei is a mieink voltak: előbb Bőle cselezett befelé jobbról, majd passzolt Mitrovichoz, ő pedig indította Radót, aki kicsit kisodródva lőtt, a góllövőlista vezetője nem sokkal ugyan, de célt tévesztett, aztán Bőle indította ismét a jobb oldalon Bollát, de az ő lövése is centikkel elkerülte a kaput.

Úgy kezdtük a második félidőt, ahogyan az elsőt abbahagytuk. Bőle lőtt ballal a büntetőterület sarkától, de Levkovich bravúrral védeni tudott. Az egész mérkőzésen át tartó hatalmas nyomás aztán az 51. percben érett góllá!

Mitrovic ívelte a labdát a jobb oldalon érkező Barczinak, aki kapásból lőtte középre azt, de a vendégek védője, Batik Bence beleért és végül a hálóban kötött ki (1-0)! Az 55. percben Nagy lőtt 22 méterről nem sokkal a kapu mellé. Nem sokkal később Szépe labdaszerzése után Barczi lőtt 22 méterről, de Levkovich védeni tudott. A 63. minutumban Radó indult el a bal oldalról befelé, majd ballal lőtt, de Levkovich ismét védeni tudott. Ezt követően Bőle bal oldali szögletét Bobál Dávid fejelte a kapu fölé. A 71. percben Mitrovic ívelte előre a szabadrúgást, Radó próbálta meg egy testcsellel becsapni a kapust, de nem sikerült neki, Levkovich megszerezte a labdát.

Nem sokkal később Moutari passzolt középre Demjén mellett, de Bobál Dávid résen volt és menteni tudott. A 78. percben Moutari kapott egy indítást, majd lőtt jobbal éles szögből, de Demjén védeni tudott. A 80. minutumban Bolla jobb oldali beadását Bobál Gergely fejelte kapura, Levkovich hárított, majd ismét Bobál próbálkozott 23 méterről, de a vendég hálóőr ismét odaért és védett. A 89. percben Bőle lőtt ballal a bal sarok irányába, de Levkovich védett, majd a kipattanóra a csereként beállt Babati érkezett, de a kapus megint védeni tudott. A 92. percben Tamás Krisztián ragyogóan ment el a bal oldalon, majd középre adott, a labda pedig megtalálta a csereként beállt Babatit, aki közelről a jobb kapufa mellé lőtt (2-0)!

Csapatunk magabiztosan, a mérkőzést végig uralva 2-0-ra legyőzte a Budapest Honvéd egyesületét, amivel bebiztosítottuk jövő évi NB I-es tagságunkat. Fantasztikus sorzatunk egy újabb szenzációs hangulatú meccsel és sikerrel folytatódott, amivel már kilenc bajnoki óta veretlenek vagyunk. Jogosan szólt a végén a "Szép volt, fiúk!", és ünnepelhetett együtt a csapat a szurkolótáborral. Gratulálunk!

ZTE FC - Honvéd 2-0 (0-0)
ZTE FC: Demjén - Bolla, Szépe, Bobál D., Tamás K. – Mitrovic (Kocsis, 88.), Bedi - Bőle, Barczi (Katelaris, 66.), Radó - Bobál G. (Babati, 88.)
Budapest Honvéd FC: Levkovich - Mezghrani, Batik, Niba, Uzoma (Kesztyűs, 90.) - Hidi, Irmiás (Nagy, 46.), Szendrei (László, 90.) - Gazdag – Ugrai (Kamber, 71.), Cipf (Moutari, 46.)
Gólszerzők: Batik (51.-öngól), Babati (92.)
Sárga lap: Bőle (73.), Bolla (80.) ill. Mezghrani (40.), Niba (71.), Gazdag (77.)
Piros lap: -