Beharangozó: Kisvárda Master Good FC – ZTE FC

A MOL Magyar Kupa nyolcaddöntőjében Kisvárdára látogat csapatunk.

A versenysorozat előző fordulójában hazai pályán fogadtuk a címvédő Budapest Honvéd együttesét. Már a fordulatos mérkőzés legelején emberelőnybe kerültünk egy piros lapnak köszönhetően, egy büntetőt követően mégis a fővárosiak szerezték meg a vezetést Gazdag Dániel révén. A második játékrészben hamar góllá érett fölényünk, az 50. percben Futács Márkó tizenegyesből egalizált. A 76. minutumban ismét centerünk volt a főszereplő, aki egy hosszú indítással lépett ki a védők gyűrűjéből és jó ütemben tolta el a kimozduló Tujvel mellett a játékszert. A hálóőr kézzel avatkozott játékba a tizenhatoson kívül, így ő is Lukas Klemenz sorsára jutott és már kettős emberhátrányban futballoztak a vendégek. A találkozó hosszabbításba torkollott és végül a tavasszal ihletett formában futballozó Koszta Márk lett a nyerőember.

A Kisvárda gárdája az ősi rivális Szombathelyi Haladás együttesén jutott túl a kupa 9. játéknapján.

A találkozó Jaroslav Navratil találatával dőlt el, a cseh támadó 24. percben szerzett góljával lőtte a tovább a szabolcsiakat a legjobb nyolc csapat közé.

"A Várkerti Stadionban megrendezésre kerülő találkozóval kapcsolatban nehéz döntést hoztunk meg" - kezdte mondandóját Sallói István, klubunk sportigazgatója. "Természetesen az elsőosztályú tagság megőrzése élvezi a prioritást a szezonban, így az MTK Budapest elleni mérkőzésre való felkészülés a legfontosabb jelenleg csapatunk számára. Habár a kialakult helyzet okán egyeztettünk a Kisvárdával a párharc elhalasztásáról, a szabolcsiak vezetése elzárkózott a lehetőségtől. A hét folyamán számos meghatározó játékosunk tér vissza távollétéből és kezdi meg a tréningezést a kerettel. A szerdai megmérettetésen főként a második csapat tagjai fogják képviselni klubunkat, ezáltal tehermentesítve az első keretet."

A mérkőzésre a ZTE II. vezetőedzője ifj. Bozsik József utazik el az együttessel, az NB I-es szakmai stáb Zalaegerszegen készül a rendkívül fontos szombati találkozónkra.