Összefoglaló: ZTE FC-Puskás Akadémia FC

Tikkasztó hőség fogadta kedvenceinket a ZTE Arénában az OTP Bank Liga harmadik fordulójában.

Az elmúlt játéknaphoz képest két helyen változott kezdőcsapatunk, a kiállításoknak köszönthetően vezetőedzőnk nem számíthatott Bobál Dávid és Kálnoki-Kis Dávid játékára sem. A középhátvéd páros helyett saját nevelésű játékosaink kerültek összeállításunkba, név szerint Németh Erik és a karrierje első NB I-es mérkőzését játszó Sebestyén Lóránt.

Mezőkövesdi piroslapja miatt Waltner Róbert sem foglalhatott helyet kispadunkon, így a pálya mellől másodedzőnk Ferenczi István irányította együttesünket.

A találkozó első helyzete a 8. percben érkezett, először Koszta ziccerét védte Tóth, majd a kipattanót Skribek vágta kapura, azonban lövése fölé pattant.

Fölényünk a 13. minutumban góllá érett, Németh Erik erőszakos letámadásából a játékszer ismét Skribek elé pattant és hetesünk kíméletlenül a hálóba vágta a labdát. (1-0)

Találatunkat követően kiegyenlítődött a mérkőzés képe és ellentámadásokra rendezkedett be csapatunk.

Ellenfelünkben nem volt átütőerő, Demjénnek csupán a két perces ráadásban kellett közbeavatkoznia, amikor egy veszélyesebb középre adott labdára mozdult ki jó ütemben.

Egy gólos előnnyel vonulhattunk a pihenőre és nem is történt csere a szünetben.

A második félidőben is ugyanebben a mederben zajlott a mérkőzés, az 55. minutumban azonban a számunkra jól ismert Artem Favorov egy szöglet után bevette kapunkat. (1-1)

Az egyenlítést követően utolérte az összecsapást a vihar, és sajnálatunkra egy újabb felcsúti gól is, nem sokkal később Puljic talált a kapunkba. (1-2)

Négy perccel ezután Bogár sípmester a szélsőséges időjárás miatt lefújta a találkozót. A folytatásról a későbbiekben az MLSZ versenybizottsága dönt majd, melyről azonnal értesítjük kedves szurkolóinkat, amint hivatalos információk állnak rendelkezésünkre.

 

 

Összeállítások

ZTE FC: Demjén – Németh (67’ Lesjak), Serafimov, Sebestyén, Gergényi – Bedi, Sankovic, Halilovic (67’ Spoljaric) – Skribek, Koszta, Babati (67’ Grezda)

PAFC: Tóth – Favorov, Stronati, Spandler, Deutsch – Van Nieff, Corbu – Gera (68’ Slagveer), Plsek, Komáromi - Puljic