Klubunk elnöke elmondta, hogyan élte meg a mögöttünk álló évet és mit gondol a jövőről

Sok minden történt egyesületünk életében az elmúlt egy évben. Győzelmek, vereségek, játékosok érkeztek és távoztak. Megvalósított fejlesztések és különböző próbatételek kísérték végig a klubot a 2023-as évben. Ezek és a közeledő tavaszi szezon kapcsán kérdeztük a ZTE FC elnökét, Végh Gábort.

- Hogyan tekint vissza teljes egészében az elmúlt egy évre?
- Az elmúlt év összességében fantasztikus volt, mivel a ZTE FC-nek több, mint százéves fennállása során most először sikerült elhódítania a Magyar Kupát. A klub három legnagyobb eredménye a 2001-2002-es Bajnoki cím, az NB2-es bajnoki cím és a Magyar Kupa győzelem. Ebből a háromból kettőt az én tulajdonosi időszakom alatt értünk el és erre nagyon büszke vagyok.

- A kupagyőzelem hatalmas sikernek számít a klub történetében. Milyen érzés volt átélni egy ilyen pillanatot?
- Ez természetesen leírhatatlan érzés, úgy hiszem kevés ember életében adódik ilyen alkalom. Rendkívüli élmény volt és hatalmas sikerként éltem meg, mindig is büszke leszek rá, hogy ezt sikerült véghez vinni.

- A nyári átigazolási szezon során sokan érkeztek, köztük sok fiatal játékos. Mi az oka ennek a rendkívül fiatal keretnek?
- Ez egy befektetés, a fiatal játékosokkal alapozzuk meg a későbbi időszakot. Úgy gondolom hosszú távon csak akkor van jövője a Zetének és a hozzánk hasonló egyesületeknek, ha előre tekintünk, befektetünk a jövőbe, és a döntéseinket ennek megfelelően hozzuk meg. Szinte természetes, hogy ez nem könnyű út, hiszen a fiataloknak idő és bizalom kell. De én hiszem, hogy meg fogják hálálni a bizalmat és sok örömünk lesz bennük.

- Az őszi szezon hozta magával a nehézségeket és nem minden a tervek szerint alakult. Hogyan értékelné a szezon eddigi teljesítményét?
- Rossz érzés, hogy így alakult, hiszen a nyáron elindultunk egy úton. A felkészülés jól sikerült, majd rajtunk kívül álló okok miatt az akkori stabil csapatból négy-öt ember sajnos távozott. Ez rányomta a bélyegét a teljes őszi szezonra és nehéz időszakon vagyunk túl. Ettől függetlenül előre tekintünk és csak úgy, mint az elmúlt évek során, ezt is meg fogjuk oldani.

Az online médiában elég sok támadás éri a vezetőséget és Önt személyesen. Mi erről a véleménye?

Jó lenne, ha ezek a vélemények a tényekkel szimbiózisban lennének, akkor jobban el tudnám őket fogadni. Azt gondoltam, hogy tíz év alatt bizonyítottam annyit, hogy amit ígértem, mindig betartottam:

  • Gazdaságilag stabil a klub
  • Feljutottunk és bennmaradtunk az NB1-ben
  • Minden évben fejlesztettük az infrastruktúránkat
  • Nulláról ezer felett vannak a bérletes szurkolóink száma
  • Nőtt az átlagnézőszám

Persze mindig van mit javítani és ezt tesszük is folyamatosan. Érdekességként mondom, hogy a leghangosabbak közül többeket a múltban személyesen kértem, hogy jöjjenek és segítsenek, de egyikük sem vállalta, mondván, kritizálni, véleményt mondani könnyebb.

- Milyen célokkal várjuk a hamarosan induló téli átigazolási időszakot?
- Különböző célokkal vágunk neki az átigazolási időszaknak, attól függően, hogy a keret összetétele, valamint a piacon elérhető, megszerezhető játékosokból kiket tudunk Egerszegre csábítani. Jelenleg azonnal bevethető, kész játékosokra van szükség. Tudjuk, hol vannak hiányosságok a keretben és ezeket a posztokat szeretnénk megerősíteni.

- Februárban újra indul a bajnokság és a kupasorozatban is versenyben vagyunk még. Mit vár a tavaszi szezontól, az idény hátralévő részétől?
- Nagy figyelmet fektetünk a védelem megerősítésére. Túl sok gólt kaptunk a szezon első felében és ezen mindenképp változtatnunk kell tavasszal. Stabilizálni kell a helyzetünket és bent kell maradnunk a legfelső osztályban. Ez ebben a tizenkét csapat alkotta rendszerben nagyon nehéz, de fejlődőképesek vagyunk és bízok benne, hogy sikerrel vesszük majd az akadályokat és a jövőben is NB1-es csapatunk lesz. 

 

Ebben a reményben kívánok minden dolgozónknak és minden kedves szurkolónknak áldott, békés Karácsonyt és boldog új esztendőt!