Véget ért a Női NB II. Nyugati csoportjának 2020/2021-es idénye, amelyet felnőtt női csapatunk végül az 5. helyen zárt. A lejátszott 24 fordulóból 12 alkalommal hozták el a 3 pontot, ezzel bebiztosítva helyüket a tabella középmezőnyének első felében.

Az összesen megszerzett 38 pontból 23-at hazai pályán zsebelt be, 12 mérkőzésből 7 győzelem, 2 döntetlen és 3 vereség a mérlegük. Ezzel szemben az idegenbeli mérkőzések jobban kifogtak a csapaton, hiszen 5 győzelem mellett 7 vereséget szenvedtek el.

A jó szerepléshez elengedhetetlen volt az 53 lőtt gól, amelyből a házi gólkirály, Bicsák Krisztina kivette a részét, a maga 15 góljával.

 

A Női NB II 2020/2021-es szezon végeredménye:

 

Pergelné Kalamár Andrea, vezetőedző értékelése:

„A bajnokságban sok új és számunkra ismeretlen csapat került a csoportunkba, ezért nem volt elvárás a lányok felé. Mégis a 2020/2021-es szezont remekül kezdtük. Az ősszel lejátszott 10 mérkőzésből a dobogón végzett csapatokból vereséget szenvedtünk, a többi mérkőzésünket megnyertük. Aztán jött a koronavírus járvány és két elhalasztott mérkőzésünk is csak a tavaszi szezon előtt került lejátszásra. Az előttünk lévő csapatok játékosállománya és profizmusa verhetetlen, ezért a tavaszi szezont azzal a céllal kezdtük, hogy a negyedik helyre érkezzünk.
Sajnos, nagyon korán, január első hetében kezdtük a felkészülést. Emiatt a hidegben, mínusz fokokban edzettek becsületesen a lányok, de a februári bajnoki kezdés nekünk túl korainak bizonyult. Munka és tanulás mellett nehéz volt összeegyeztetni mindent, így a tavaszi szezon nem úgy sikerült, ahogy elterveztük. Emellett sorra jöttek a sérülések, amik nagyban befolyásolták a csapat összeállítását. Három olyan játékosom is volt, akire nem számíthattam a tavasz során. Ezen kívül kisebb sérülések, húzódások gátoltak minket. A végére olyannyira elfogytunk, hogy többen is az U19-es csapatból játszottak nálunk.
Szeretnénk a fiataloknak gratulálni, mert nagy lendületet hoztak a játékunkba!
A tavaszi bajnokságban 14 mérkőzésből 5 győztes meccsünk van, 2 döntetlen született és 7 alkalommal kikaptunk. Ötödik helyen végeztünk, de csalódásra semmi okom. Ez a furcsa helyzet most ennyire volt elég.
Dolgozunk tovább, jövőre azon leszünk, hogy dobogóra állhassunk, mert ez az összetartó társaság megérdemli a sikert!”