U16, U17

U16 féléves értékelő

 

Felkészülés, és az első tapasztalatok:

Július közepén kezdtük 6 hetes felkészülésünket a srácokkal. Heti 7 edzéssel és 6 felkészülési mérkőzéssel tréningeztünk a bajnokságra. Többségében külföldi csapatokkal és erős NB I-es akadémiai együttesekkel játszottunk, amivel le tudtuk mérni, hogy hol is tartunk. Mik az erősségeink és miben kell még fejlődnünk.

 

Versenyeztetés:

A csapat az MLSZ által kiírt U16 II. osztály alap csoportjában szerepel. A bajnokságban 7. helyezést értünk el, egy találkozóval kevesebbet játszva (10 mérk. 4 Gy - 1 D - 5 V  15-20   13p).  Látni lehet, hogy azok a csapatok, akik tavaly még a kiemelt bajnokságban pallérozódtak, előnyben vannak. Nagyobb felelősséggel játszanak, és jobban szerepelnek a pontvadászatban. Érdekesség, hogy mi pont ezen csapatok ellen teljesítettünk jobban,  és gyűjtögettük a pontokat (UTE, PMFC). Ez bizonyítja azt, hogy akár többre is képesek lehetünk, ha bátran, megfelelő önbizalommal és agresszivitással lépünk pályára. Másrészt voltak olyan mérkőzéseink is, ahol csak magunkat okolhattuk a vereségek miatt (Vác, Dúnaújváros).

 

Az edzések tapasztalatai:

Az edzéslátogatottság nagyon jó. Szeretnek edzésre járni és dolgozni a fiúk. A gyakorlatokat nagy intenzitással próbálják végrehajtani és ez meglátszik több játékos fejlődésén. Az egész pandémiás időszakban is szinte végig teljes kerettel tudtunk edzeni, emiatt többen bemutatkozhattak a felsőbb korosztályban (Szabó B., Gumhert A., Király M., Csonka).

Jövő év:

Tavasszal célom az, hogy sokkal kiegyensúlyozottabb teljesítmény nyújtsunk a bajnokságban. Ez látható legyen játékban, eredményességben és a tabellán elfoglalt helyezésünkben. Az edzések során ehhez tovább kell, hogy erősítsük azokat az alapelveket, ami sikeressé tehetnek. Ezáltal a játékosok is tovább fejlődhetnek!

 

Vezetőedző: Mihalecz Péter

 

 

U17 féléves értékelő:

 

Felkészülés:

A 2020-2021-es őszi bajnoki szezont júliusban kezdtük meg.  Heti 7 edzéssel, ebből 2 speciális erő és gyorsaságfejlesztő edzéssel (Gáspár László és Hencz Gábor segítségével), egy egyéni képzéssel, egy poszt specifikus képzéssel és három csapat edzéssel készültünk. 7 edzőmérkőzést játszottunk a felkészülés során, melyeken nagyon változó teljesítményt és eredményt mutattunk. Ez sajnos a bajnokság során is előfordult.

Edzések tapasztalatai:

A játékosok maximális odafigyeléssel hajtották végre az edzéseken a gyakorlatokat. Célunk a labdabirtokló támadó futball, melyet gyors labdaszerzésekkel és azonnali visszatámadásokkal próbáltunk megvalósítani. Ezenkívül a technikai képzésre fektettünk nagy hangsúlyt, melyet a kisjátékok segítségével próbáltunk megvalósítani. A csapaton nagyon jól látszik a folyamatos fejlődés, de rengeteg munka vár még ránk. Sajnos a vírus okozta nehézségek miatt, többször nem tudtunk megfelelő létszámban edzeni, de ennek ellenére az edzéseken való részvétellel és a játékosok hozzáállásával teljesen meg vagyok elégedve.

Versenyrendszer:

Az együttes az MLSZ által kiírt U17-es bajnokság országos alap csoportjában vesz részt, ami 12 csapatos bajnokság. 11 fordulót követően kialakul a tabella és az első négy helyezett felkerül a rájátszásba, ahol lehetősége van kivívni a következő évre a feljutást. Az 5-12. helyezett csapataok pedig a bent maradásért harcolnak a tavaszi szezon folyamán. Jelenleg az 5. pozíciót foglaljuk el és egy elmaradt mérkőzésünk van, amit ha győzelemmel zárunk, lehetőségünk van a 4. hely megszerzésére. A 10 lejátszott mérkőzésünkből 5 győzelmet, 1 döntetlent és 4 vereséget értünk el. Sajnos a helyzetkihasználásunk miatt kevés gólt szereztünk (14) és az első két mérkőzésnek köszönhetően sokat kaptunk (20).

Gyengeségek:

Legfőbb gyengeségünk a helyzetkihasználásunk, és a támadó harmadban való higgadt jó döntések meghozatala. Rengeteg helyzetet alakítottunk ki a mérkőzéseinken, de sajnos kevés gólt sikerül szereznünk. Agresszivitásunk sem volt a megfelelő, de ebben folyamatosan fejlődünk.

Erősségek:

A kapott góljaink ellenére a védekezésünket emelném ki, mert az a csapat legerősebb része. Nagyon stabilak voltunk szinte minden mérkőzésen, az ellenfelek kevés lehetőséget tudtak kialakítani ellenünk. Remekül működött a védelem és a kapus közti kommunikáció. Rendre jól segítettük ki egymást. A tavalyi évhez rengeteget léptünk előre.

 

Vezetőedző: Horváth Elemér