U7, U8, U9

Legújabb sorozatunkban áttekintjük utánpótlásunk egész éves teljesítményét, az éppen adott korosztály edzői gárdájának segítségével.

 

ZTE U7 féléves értékelő:

Felkészülés, és az első tapasztalatok:

Ez most egy nehéz kezdés volt az U7 számára, mert csak a tervezettnél később tudtuk elkezdeni az edzéseket a kialakult helyzet miatt! Most nem voltak Bozsik fesztiválok, ahol ki lehetett volna választani a gyerekeket. Most csakis a toborzásra támaszkodhattunk és az ZUSC-s ovisokra. Szerencsére szép számmal jelentkeztek, így Augusztus elején kezdtük is az edzéseket. Szerencsére az edzéslátogatottság remek volt, így szinte minden edzésen teljes létszámmal tudtunk edzeni. Szeptember végére alakítottam ki a keretet, ami 10 főből áll.

Az edzések tapasztalatai:

Az elején az edzések a fegyelem megtanulásáról és a játék megszerettetéséről szólt. Az elején egy kicsit keményebben bántam velük, hogy szokják meg a fegyelmet. Sokat beszélgettem velük edzés után, hogy hogyan kell viselkedni és edzeni, hogy ha focisták szeretnének lenni! Minden edzés végén házi feladatokat adtam nekik, amiket otthon lehetett gyakorolni.

Versenyrendszer:

A versenyeztetés nálunk még csak a helyi Bozsik fesztiválok jelentik. Itt már az első fesztivál után lehetett látni, hogy kiemelkedünk ebből a mezőnyből. Nagykanizsán voltunk egy edző mérkőzésen, ahol nagyszerű teljesítményt nyújtottunk!  3-3 elleni játék az előírás, de januárban már kezdjük gyakorolni a 4+1-et, ami nagy előnyt fog majd jelenteni nekik jövőre!

Erősségek:

A csapat egy erős magból áll már most is, ami azért nem megszokott ebben a korosztályban. Vannak, akik előbbre tartanak és vannak, akiknek van még lemaradásuk. De hát mindenkinek elmondtam, hogy abból lesz majd a jó játékos, aki sokat gyakorol otthon is. A csapat fele bal lábas, ami azért elég ritka! Nagyon örülök, hogy van már kapusa is a csapatnak, ami nem megszokott ebben a korosztályban.

Jövő félév:

 A következő félévben egy kicsit komolyabb edzésekre térünk rá. Elkezdünk passzolni, 2 az 1 elleni játékot, a védekezésben az egymás mögé segítését gyakorolni. A pálya méretet is növelni fogjuk 20x40-re. Remélem, hogy el tudjuk kezdeni időben az edzéseket és teremben is tudunk majd dolgozni!

 

Vezetőedző: Orbán Attila

 

 

 

ZTE U8 féléves értékelő:

Felkészülés, és az első tapasztalatok:

Július közepén kezdtük a felkészülést a gyerekekkel, akiket már tavaly is edzettem, így mindenkit ismertem közülük. Év közben egy játékos csatlakozott hozzánk, így 11 mezőnyjátékossal folyt a munka. Szerencsére jó volt az edzéslátogatottság így jól tudtunk gyakorolni.

Az edzések tapasztalatai:

Mivel már tavaly is velem dolgoztak a srácok, így tudták, hogy hogyan kell viselkedni edzésen, mi az amit lehet és mi az amit nem! Mivel már U7-ben elkezdtük gyakorolni a 4+1es felállást, ezért ebben az évben előbbre tartottunk, mint az ellenfeleink. Ezt az edzőmeccseken lehetett a legjobban látni.

Versenyrendszer:

Az edzőmeccsekkel indítottuk a szezon elejét, ami nagyon jól sikerült. A helyi Bozsik fesztiválon szoktunk még részt venni az U9-es korosztályok ellen. A régiós tornákon U8-ban már harmadik éve indulunk, ahol olyan csapatokkal mérjük össze a tudásunkat, mint a Nagykanizsa, Pécs, Kaposvár, Siófok, és a Veszprém.

Erősségek:

Nyugodt szívvel állítom, hogy minden évben mi vagyunk az egyik, ha nem a legjobb csapat. Ezt a mutatott játék és az eredmények is igazolják.

Jövő félév:

A csapatunk nagyon összetartó! Van két kapusunk és 9 mezőnyjátékosunk. Szeretnék még legalább 3 játékost igazolni jövőre, hogy az U9-ben már nagyobb létszámmal tudjon dolgozni a kollégám.

 

Vezetőedző: Orbán Attila

 

 

 

ZTE U9 féléves értékelő:

Felkészülés, és az első tapasztalatok:

Július közepén kezdtük a közös munkát a srácokkal a tavaszi koronavírus miatt. Vártam is már az edzéseket a sok kihagyás után.  A nyári szünetben általában sok szokott lenni a hiányzás, de ezt most nem tapasztaltam, a fiúk jártak ebben az időszakban is rendszeresen edzésre, aminek nagyon örültem. A 2012-es korosztály összlétszáma 10 fő, ami mondhatom, hogy kevés, főleg a jövő évekre nézve.

Az edzések tapasztalatai:

Az őszi edzéseken és mérkőzéseken még a 4+1-es játékot gyakoroltuk a gyerekekkel. Nagyon sok 1-1 elleni játék, és labdás technikai feladat volt az edzéseken. Próbáltam mindenkit védőként és támadóként is játszatni, hogy megtaláljam nekik a megfelelő posztot a csapatban. Amiben úgy láttam, hogy fejlődniük kell az a védekezés, és az agresszív visszatámadás. Fegyelmezéssel egyáltalán nem kell foglalkoznom, minden edzésen próbálják a legtöbbet kihozni magukból. Úgy gondolom, hogy ebben a félévben is sokat fejlődtek.

Versenyrendszer:

Az U9-es korosztály egy külön kialakított verseny rendszerben szerepel. Ebben a rendszerben összesen 6 csapat: Veszprém Nagykanizsa Kaposvár Siófok Pécs és Zalaegerszeg vesz részt. Ősszel és tavasszal 3-3 helyszínen vannak a mérkőzések. Sajnos a vírus miatt ebben a félévben csak Zalaegerszegen és Kaposváron volt torna. Ezeken a tornákon rendre jól szerepeltünk. A fiúktól láttam azokat a dolgokat, amiket edzéseken gyakoroltunk, ennek kimondottan örültem. 

Gyengeségek:

Az 1-1 elleni játékban fejlődniük kell a fiúknak, illetve védekezésben a támadók keveset veszik ki a részüket. Minden játékosnak vannak hiányosságai, amiket az edzéseken próbáljuk pótolni,  de csapatként ez a korosztály is jól funkcionál.  

Erősségek:

Labdás koordinációban, támadásban kimondottan jó ez a korosztály. Vannak jó védők és támadók is a csapatban, akik képesek a mérkőzéseket eldönteni. 1-1 ellen támadásban vannak kiemelkedőek ebben a korosztályban. 

Jövő félév:

A tavaszi szezon a 6+1-es játékról fog szólni. Az edzésgyakorlatok is ennek megfelelően alakulnak majd. Ez a váltás nagyon nehéz a gyerekeknek, de biztos vagyok benne, hogy jól fognak teljesíteni edzésen és mérkőzésen egyaránt.

 

Vezetőedző: Keszei Péter