A könyv már a szombati mérkőzésen is megvásárolható lesz a ZTE Arénában.

Ma este a Belga Étterem és Sörözőben került sor az „Érzelem és történelem” – a zalaegerszegi labdarúgás első évszázada című könyv bemutatására. A Nauratyill József és Csányi Tamás szerzők által írt, a Zrinszki Alapítvány által finanszírozott kötet 262 oldalon mutatja be a ZTE FC történelmét, olvasható számos riport klubunk emblematikus alakjaival, a harmadik részben pedig galériát találnak az olvasók.

A könyvbemutatón elsőként Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg MJV polgármestere méltatta a művet és a ZTE 100 éves múltját. Gellei Imre, csapatunk korábbi edzője, egykori szövetségi kapitány elmondta, rengeteg emlékezetes pillanat fűzi a ZTE-hez, számos legendás játékossal és edzővel dolgozhatott együtt Zalaegerszegen. Köszönetet mondott mindazoknak, akik segítették munkájában, és mint mondta, büszke arra, hogy a ZTE kötelékébe tartozhatott.

Az egyik szerző és egyben ötletgazda, Nauratyill József a címre utalva kifejtette, a ZTE egy nagy család, és egy család nem működhet érzelem és értékőrzés nélkül. A könyvvel azokat az örömteli pillanatokat szeretnék visszahozni, amiket megélt ez a 2020-ban 100 esztendős klub.

A másik szerző, Csányi Tamás a könyv megírásával kapcsolatban úgy fogalmazott, élmény volt számára a kutakodás, és az is, hogy a sikerek, rivalizálások felelevenítése közben bepillantást nyerhetett a kor társadalmi, kulturális és politikai viszonyaiba is.

Zrinszki István, a könyv létrejöttét anyagilag finanszírozó Zrinszki Alapítvány elnöke elmondta, a kötet társadalmi munkában készült, a bevétellel pedig a ZTE FC-t támogatják. A könyv minden labdarúgást kedvelő zalaegerszeginek remek karácsonyi ajándék, amivel a klub irányába a szeretetüket is kifejezhetik a szurkolók.

Az Érzelem és történelem című könyv 2990 forintért megvásárolható lesz a Simon István Könyvesboltban, a Líra Könyvesboltban, az Alibi Pubban, a Belga Étterem és Sörözőben, a Kvártélyházban, a ZTE Shopban és a szombati, Kaposvár elleni bajnokinkon a ZTE Arénában is.

(fotók: Szekeres Péter)