Összefoglaló: Paksi FC - ZTE FC

Az OTP Bank Liga 29. fordulójában a Paks együtteséhez látogattunk.


Az összecsapás első helyzete az 5. percben, Hahn János előtt adódott, de a góllövőlista vezetője kapu fölé lőtt.


Nem sokkal később Artem Favorov kísérletezett szabadrúgásból, azonban a labda elkerülte Hegedűs kapuját.


Szervezetten futballoztak kedvenceink és már a mérkőzés legelején labdabirtoklási fölényre tettünk szert. Negyedóra játék után meg is lett a kezdeményezésünk eredménye, egy szöglet utáni kavarodásból Kálnoki-Kis Dávid talált a tolnaiak hálójába. (0-1)


Nem sokkal később a remekül futballozó Babati Benjamin alakított ki nagy lehetőséget a játékrész felénél járva, cselsorozata végén Hegedűs védett nagy bravúrral.


A félidő hátralévő részében is uraltuk az összecsapást és védelmünk is szilárd lábakon állt, így előnnyel vonulhattunk a pihenőre.

Ellenfelünk vezetőedzője két helyen változtatott a szünetben, Bognár György Ádám Martint és Nagy Richárdot küldte pályára.


Utóbbi egyből nagy hatást gyakorolt a mérkőzésre, oroszlánrészt vállalt a hazaiak egyenlítő találatában az 50. minutumban. Egy szögletvariációt követően Böde Dániel egalizált. (1-1)


A második játékrészben a tolnaiak vették át az irányítást és csapatunk a kontrákra rendezkedett be.


A 65. perctől ismét kiegyenlítődött a játék képe és mindkét együttes eldönthette volna a találkozót.

 

Összességében egy izgalmas és fordulatos párharcot láthattak szurkolóink, melyen igazságos döntetlen született.

Nincs sok idő a pihenésre, kedden jön folytatás a BMTE ellen a ZTE Arénában.

 

Edzői értékelés

Waltner Róbert: Két ellentétes félidő volt. Az első úgy gondolom, hogy a miénk volt, jól játszottunk, helyzeteket alakítottunk ki és megszereztük a vezetést. Rúghattunk volna még további gólokat is, amivel magabiztosabban mehettünk volna ki a második félidőre. A második félidő sajnos annyira nem tetszett; a Paks kiegyenlített és több helyzete is volt. Támadóbb szellemben léptek fel és ezt mi rosszul reagáltuk le. Azt gondolom, hogy a két félidő alapján a döntetlen igazságos eredmény.

 

Összeállítások

Paksi FC: Hegedűs – Tamás, Böde (70’ Lorentz), Lenzsér – Kulcsár (46’ Ádám), Balogh (81’ Szakály), Bertus (46’ Nagy R.), Bognár, Szabó – Hahn (70’ Papp), Sajbán

ZTE FC: Demjén – Szépe (75’ Tajti), Kálnoki, Bobál, Gergényi – Bedi, Sankovic, Favorov – Babati (71’ Vass), Zimonyi (75’ Futács), Koszta

 

Képek: Paksi FC