Győzelem az MTK ellen

Péntek este folytatódott számunkra az OTP Bank Liga, a 19. fordulóban az MTK csapata fogatott minket.

A találkozó első perceiben mindkét csapat tapogatózott, a kapuk egyelőre nem kerültek veszélybe. Az első negyedórát követően az MTK vált kezdeményezőbbé, többet támadtak, Miovski a 18. percben lővőhelyzetbe került, a labda viszont a kapu fölé szállt.

A mieink első komoly lehetősége a 21. percben adódott, Tajti szabadrúgásból adta be szépen a labdát, Zimonyi pedig nem sokkal a kapu mellé bólintott.

A 23. és 24. percben Gyurjánnak sok dolga akadt, kétszer is hárította Futács Márkó próbálkozásait, így megvédte csapatunkat a hátrányba kerüléstől. A következő támadássorozatot tíz perccel később vezették a hazaiak, Miovski éles szögből jövő lövését Gyurján hárította, majd Szépe előtt szállt el épphogy Stieber beadása.

Habár a hazaiak birtokolták többet a labdát, a vezetést mégis sikerült magunkhoz ragadnunk, a 35. percben Grzan adta középre a labdát, amit a kapunak háttal álló Spoljaric gyönyörű ollózó mozdulattal jutatott az ellenfél hálójába. (0-1)

A félidő hátralevő részében Stieber kétszer is próbálkozott, egyszer fölé lőtt, majd Gyurján mutatott be újabb szép védést. A játékrész hajrájában azonban egyenlítés helyett, mi dupláztuk meg előnyűnket, Meshack egy remek mozdulatsort követően talált be éles szögből a 44. percben, így két gólos előnnyel vonulhattunk az öltözőbe. (0-2)

A második félidőben, alig több mint 5 perc elteltével, érdekes helyzet alakult ki a pályán, először úgy tűnt, ellenfelünk 11-est lőhet, de a VAR vizsgálat után a játékvezető les miatt kifelé ítélt szabadrúgást.

Az utolsó félórára fordulva a hátrányban játszó MTK kezdett nyomást gyakorolni csapatunkra, több helyzetet alakítottak ki, a 66. percben Sluka került közel a szépítéshez, azonban a kapufát találta el.

Csapatunk első komolyabb helyzetére a második félidőben egészen a 71. percig kellett várni, amikor Meshack tette középre a labdát, amit először Spoljaric rúgott rá, a kipattanót aztán Lesjak vállalta el, ám nem sikerült betalálni.

Bár az utolsó negyedóra inkább a hazaiak próbálkozásairól szólt, a 84. percben mi kerültünk közel a harmadik gólunkhoz, Lesjak mutatott be szép cselt a 16-oson belül, majd lőtt, a labdát azonban Mijantovic még éppen szögtelre tudta tolni. A 89. percben két újoncot is avattunk, Fehér Barnabás és Halmai Ádám is pályára lépett az első NB I-es mérkőzésen.

Az utolsó percekben csapatunk a középpálya környékén tartotta a labdát, már nem hagytuk a hazaiakat veszélyes támadásokat vezetni. Az MTK többet birtokolta a labdát, több kapura lövése is volt, mi azonban szervezett védekezéssel, és jó helyzetkihasználással elhoztuk a három pontot Budapestről.

Jövő héten pedig végre újra hazai pályára lépünk, a 20. fordulóban ugyanis a Ferencváros érkezik hozzánk! 

Waltner Róbert:  Nagyon örülök és gratulálok a csapatnak, mert nagyon fontos győzelmet arattunk. A Paks elleni mérkőzésen jól játszottunk és szépen, most pedig eredményesen. Ma akadozott a játék, bár még ilyen felállásban nem játszottunk. A meccs előtt két órával változtattam meg a kezdőcsapatot, mert akkor tudtam meg, hogy nem játszhat két kezdőjátékosunk, de bíztam azokban, akiket pályára küldtem. Az első gól nagyon fontos volt, akkor mintha kicsit megnyugodtunk volna. Szeretném kiemelni Spoljaricot, aki a Mezőkövesd mérkőzés után rengeteg kritikát kapott, viszont remélem ma mindenki látta, hogy milyen fontos gólt szerzett és milyen jól játszott, pedig ki kellett hagynia két hetet betegség miatt és csak kedden edzhetett először. A második gólnál Meshack nagyon szépen megcsinálta az egy az egy elleni szituációt, fontos volt, hogy épp a szünet előtt találtunk be. Ma mindenki, aki pályára lépett az hozzátett ehhez a sikerhez. Nem volt mindegy, hogy felzárkózik hozzánk az MTK négy pontra, vagy tíz pont különbség. Három fiatal játékosnak is sikerült ma lehetőséget adni, közülük ketten az első NB I-es meccsüket játszották, amihez gratulálok nekik.

 

Összeállítások: 

MTK Budapest: Mijatovic - Kadiec, Várkonyi, Szépe, Sluka - Ramadani, Spirovski (61' Szakály), Miknyóczki (46' Kata) - Stieber, Futács (75' Grozav), Miovski

ZTE FC: Gyurján - Lesjak, Serafimov, Kálnoki-Kis, Gergényi - Bedi,Tajti (90' Halmai) - Grzan (46' Koszta), Spoljaric (80' Posztobányi), Meshack (89' Fehér), Zimonyi (68' Milovanovikj)